Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Echipamente de igienizare și sterilizare

Autor: Ilie Stoianjoi, 19 mai, 2016

Indiferent de natura procesării, indiferent de fluxul tehnologic, indiferent de produsele realizate, curățenia și igiena  trebuie să fie perfecte. Desigur, sunt foarte multe echipamente și produse de igienizare, dar liniile de ready-meal, precum și firmele de catering sau restaurantele de foarte mare capacitate au o anumită specificitate. În prezenta ediție, vă prezentăm câteva propuneri tehnologice ale companiei Intertek Group, din Marea Britanie, în fapt, echipamente de curățare, igienizare și sterilizare a elementelor mobile care pot fi utilizate pe linia de producție și care vin în contact direct cu materiile prime și cu produsele finale.

 

 

Noble Warewashing 44

 

Perfectă pentru orice operațiune comercială cu volum mare, această mașină Noble Warewashing 44, cu temperatură înaltă, funcționează pentru a curăța sute scule și dispozitive, tăvi, cutii metalice sau, în cazul restaurantelor mari, farfurii. Folosind doar 0,68 litri de apă pe raft, unitatea poate curăța până la 225 de elemente pe oră.

Controalele electromecanice integrate EnergyGuard  determină o utilizare ușoară.Viteza benzii transportoare este reglabilă. Masina este complet automatizată și include un dispozitiv de auto-umplere. O pompă de spălare cu auto-drenare permite operarea fără griji.

Intreaga unitate dispune de elemente din oțel inoxidabil, pentru o rezistență sporită. Picioarele reglabile tip bullet păstrează unitatea la distanță de sol, iar sistemul de  control al ventilatorului de evacuare menține temperaturile de ventilație externe la un nivel adecvat. În interior, un încălzitor de spălare de 18kW va menține în permanență temperatura corespunzătoare a apei.

 

Noble Warewashing 66

 

FDC 34 PROCES SCULE 2Perfect pentru orice operațiune comercială cu volum mare, dar și pentru procesatorii cu foarte mare capacitate de producție, acest Noble Warewashing 66 cu temperatură folosește doar 0,68 litri de apă pe raft, unitatea putând curăța până la 225 de rack-uri pe oră. Suplimentar, față de modelul de mai sus, acest echipament este prevăzut cu o incintă de igienizare de cu latura de 75 de cm., fiind ideală pentru curățarea și sterilizarea sculelor, tăvilor, cuvelor mobile etc., care vin în contact cu carnea sau cu mâncărurile de pe linia de ready-meal, de dimensiuni mari.

Și acest model este prevăzut cu controale electromecanice integrate EnergyGuard, care  determină o utilizare ușoară.Viteza benzii transportoare este reglabilă. Masina este complet automatizată și include un dispozitiv de auto-umplere. O pompă de spălare cu auto-drenare permite operarea fără griji. În interior, un încălzitor de spălare de 18kW va menține în permanență temperatura corespunzătoare a apei.

 

CMA EST-44

 

FDC 34 PROCES SCULE 3CMA EST-44 este un curățător și igienizator care funcționează la temperaturi ridicate, fiind recomandat companiilor producăttoare de ready-meal sau restaurantelor de foarte mare capacitate.  Concepută pentru aplicații cu evacuare înaltă, această mașină poate muta antena obiectele murdare sau articole din sticlă, de la stânga, la dreapta de-a lungul unui transportor. Acest sistem permite curățarea a 243 de rack-uri pe oră, folosind doar 0,49 litri de apă, pe raft. Un CMA EST-44 espe prevăzut cu un sistem automat de pornire/oprire dispunând, de asemenea, de un sistem automat de purjare a solului, filtrând resturile într-o tavă detașabilă, externă. Alte caracteristici:

 

– Procesul de spălare: 3 etape (spălare, clătire de putere și clătire finală)

– Toate elementele sunt din oțel inoxidabil

– Putere: 12,75 kW (încălzirea independentă a rezervorului de spălare); 3 kW (încălzirea independentă a rezervorului de clătire)

– Comutator limită de masă și sistem de ambreiaj.

 

Jackson AJ-66

 

FDC 34 PROCES SCULE 4Jackson AJ-66 poate curăța până la 248 de rack-uri pe oră, fiind capabil su curețe și să igienizeze elemente, boluri de amestecare, precum și alte obiecte de bucătărie de mari dimensiuni. Un sistem special conceput elimină în mod eficient restul alimentar, în timp ce un încălzitor de 15 kW al rezervorului de spălare ajută la menținerea unei temperaturi corespunzătoare a apei.

Sistemul său exclusiv „EenrgieGuard” funcționează doar atunci când un element  este spălat sau clătit, economisind apă și energie. Sistemul de reglare A-Peak permite utilizatorului să regleze viteza transportorului pentru a accelera timpul de spălare pentru spălări ușoare, sau a trece la timpul de spălare lentă, pentru sarcini extrem de murdare.

Alte caracteristici utile includ: controale exclusiv electromecanice, scuturi de stropire standard, elemente din oțel inoxidabil pentru durabilitate sporită, sistem de auto-umplere.

 

Jackson Crew 66

 

FDC 34 PROCES SCULE 5Jackson Crew 66 este o unitate de curățare și igienizare care funcționează cu temperatură joasă, folosind doar 0,35 litri de apă pe raft, și putând curăța până la 223 de rack-uri pe oră! Sistemul său „WISR”, de curățare, curățare folosește un jet de apă și agitare grea a elementelor, pentru a asigura curățare totală într-o singură trecere.

O unitate cu putere de 18 kW, a rezervorului de spălare ajută la menținerea unei temperaturi corespunzătoare a apei. Jackson Crew 66 folosește un sistem de clătire, care are un braț de clătire arcuit, realizând o acțiune de clătire excepțională. Unitatea funcționează complet automat. (Sursa: www.webstaurantstore.com)

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...