Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Echipamente de injectare a cărnii

Autor: Maria Demetriadjoi, 27 octombrie, 2016

Etapă esențială pe fluxul tehnologic al procesării cărnii, injectarea poate fi determinantă pentru succesul unui produs și, desigur, pentru profitul unei companii. În această ediție prezentăm câteva propuneri ale companiei americane MPBS, firmă care operează la nivel global și care realizează și distribuie mașini de injectare recomandate pentru procesarea cărnii de vită, porc, pește și pui.

 

INJECT-O-MAT16

 

Echipament de injectare a cărnii, INJECT-O-MAT16 este construit în întregime din oțel inoxidabil, fiind prevăzut și cu un tanc de saramură confecționat, de asemeni, din inox.

Utilajul dispune de o pompă cu centrifugă și un motor cu viteză variabilă, care asigură o variabilitate medie a vitezei acelor de 50 de acțiuni pe minut.

Controlul echipamentului se realizează prin intermediul unui monitor cu toutch. Caracteristici tehnice:

 

Putere motor: 0,75 Kw

Putere pompă: 0,75 Kw

Viteză maximă a acelor: 72/min

Capacitatea tancului: 60 l

Incintă: 203 mm

 

INJECT-O-MAT32

 

fdc-35-tehno-proces-scule-2Foarte facil în utilizare și întreținere, INJECT-O-MAT32 este realizat din oțel-inox, atât în structura sa de rezisteți și carcase, cât și a tancului pentru saramură.  Pompa centrifugală și motorul cu viteze variabile asigură o voteză medie a acțiunii acelor de 50/min.

Echipamentul este prevăzut cu toutch screen control, iar schimbarea acelor poate fi efectuată foarte ușor.

INJECT-O-MAT32 este prevăzut cu un sistem închis de circulație a saramurii.

Caracteristici tehnice:

 

Ramă cu 32 de ace

Puterea motorului: 2,2 Kw

Puterea pompei: 1,1 Kw

Viteza acelor: 30-60/min

Presiune: 0-60 PSI

Capacitatea tancului: 140 l
INJECT-O-MAT56

 

Echipament de injectare a cărnii, INJECT-O-MAT56 este construit în întregime din oțel inoxidabil, fiind prevăzut și cu un tanc de saramură confecționat, de asemeni, din inox.

Utilajul dispune de o pompă cu centrifugă și un motor cu viteză variabilă, care asigură o variabilitate medie a vitezei acelor de 50 de acțiuni pe minut.

Controlul echipamentului se realizează prin intermediul unui monitor cu toutch. Caracteristici tehnice:

fdc-35-tehno-proces-scule-3 

Ramă cu 56 de ace

Putere motor: 2,2 Kw

Putere pompă: 1,1 Kw

Putere de injecție: 0,25 HP

Viteză ace: 30-60/min

Rata de presiune: 0-60 PSI

Capacitate a tancului: 200 l

 

INJECT-O-MAT98

 

Foarte facil în utilizare și întreținere, mașina INJECT-O-MAT98 este realizată din oțel-inox, atât în structura sa de rezisteți și carcase, cât și a tancului pentru saramură.  Pompa centrifugală și motorul cu viteze variabile asigură o voteză medie a acțiunii acelor de 50/min.

Echipamentul este prevăzut cu toutch screen control, iar schimbarea acelor poate fi efectuată foarte ușor.

INJECT-O-MAT98 este prevăzut cu un sistem închis de circulație a saramurii. Caracteristici tehnice:

 

fdc-35-tehno-proces-scule-4

Ramă cu 98 de ace

Putere motor: 11,75 Kw

Putere pompă: 1,85 Kw

Motor de injecție: 0,25 HP

Viteză de injecție: 1-50/min

Presiune: 90 PSI

Capacitatea tancului: 320 l

 

INJECT-O-MAT195   

 

Echipament de injectare a cărnii de mare productivitate, INJECT-O-MAT56 este construit în întregime din oțel inoxidabil, fiind prevăzut și cu un tanc de saramură confecționat, de asemeni, din inox.

Utilajul dispune de o pompă cu centrifugă și un motor cu viteză variabilă, care asigură o variabilitate medie a vitezei acelor de 50 de acțiuni pe minut.

Controlul echipamentului se realizează prin intermediul unui monitor cu toutch. Caracteristici tehnice:

 

fdc-35-tehno-proces-scule-5

Ramă cu 195 de ace

Putere motor: 11,75 Kw

Putere motor pompă: 2,5 Kw

Motor de mixare a saramurii: 0,25 HP

Viteză de injecție: 1-50/min                                      

Presiune: 90 PSI

Capacitate tanc: 320 l

 

(Sursa: mpbs.com)

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...