Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Echipamente de injectare

Autor: Ilie Stoianmarți, 8 octombrie, 2013

După cum se ştie, injectarea cărnii este larg utilizată de procesatorii de carne, de această etapă tehnologică depinzând în bună măsură calcularea profitului. În ediţia de faţă, vă propunem câteva soluţii oferite de compania Metalquimia, soluţii care pot însemna un plus pentru afacerea dumneavoastră.

Movistick 30 PJ

movistick30Maşină de injectat saramura cu acţiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, injectarea efectuându-se în 440 puncte.

Echipamentul include pompă de saramură şi sistem hidraulic ”self piloted”. Banda de încărcare este, de asemenea, reglabilă. Saramura este depozitată într-un tanc cu două sisteme de filtrare independente. Capacitatea de producţie depinde de caracteristicile produsului şi a fluxului tehnologic.

Movistick 60 PC

Echipament de injectare cu performanţe ridicate, indicat injectării cu saramură a oricărui tip de carne: porc, vită, pui, curcan etc. Plaja de injectare este cuprinsă între 10 şi 75 %/pas, procesarea realizându-se uniform, fără zone moarte.

Echipamentul include pompă de saramură şi sistem hidraulic ”self piloted”. Banda de încărcare este, de asemenea, reglabilă. Saramura este depozitată într-un tanc cu două sisteme de filtrare independente. Capacitatea de producţie depinde de caracteristicile produsului şi a fluxului tehnologic. Movistick 60 realizează injectarea în 700 de puncte.

Movistick 30 PC Duplex

Plaja de ajustare a maşinii de injectat Movistick 30 PC Duplex este cuprinsă între 10 şi 100 %, operaţiunea fiind realizată cu presiune constantă, indiferent de carnea procesată.
Echipamentul include pompă de saramură şi sistem hidraulic ”self piloted”. Banda de încărcare este, de asemenea, reglabilă. Saramura este depozitată într-un tanc cu două sisteme de filtrare independente. Capacitatea de producţie depinde de caracteristicile produsului şi a fluxului tehnologic.

Designul îmbunătăţit asigură atât o funcţionare şi o mentenanţă deosebită şi eficientă, cât şi o curăţare rapidă. Injectarea se realizează în 880 de puncte/pas.

Movistick 120/3000

movistick4000Fiind oferit în două variante, echipamentul Movistick 120/3000 are o plajă de reglare a injectării între 10 şi 70 %, pentru modelul standard şi între 5 şi 70 %, pentru modelul DK. Injectarea se realizează uniform, cu o pierdere minimă. Opţional, echipamentul poate fi dotat cu un sistem automat de autocurăţare, pentru echipamentele care lucrează non-stop.

Tot opţional, maşina poate fi livrată cu un echipament de tenderizare post-injectare, sincronizat hidraulic. Injectarea poate fi reglată pentru maximum 952 de puncte. Capacitatea de prelucrare depinde de caracteristicile cărnii şi a fluxului tehnologic.

Movistick 4000

Recomandat injectării oricărui tip de carne, Movistick 4000 are o plajă de reglare cuprinsă între 10 şi 100 %/ pas, etapa de prelucrare realizându-se uniform, fără zone moarte şi fără pierderi de saramură.

Suplimentar, faţă de echipamentul prezentat mai sus, Movistick 4000 poate fi livrat cu un sistem ”up/down”. Movistick 4000 realizează injectarea în 1656 de puncte, fiind utilată cu o pompă de saramură şi sistem hidraulic self-piloted. Fiecare set de ace poate fi retras independent.

Movistick 550 Duplex

Unul dintre cele mai performante echipamente ale companiei, Movistick 550 Duplex injectează în plaja cuprinsă între 15 şi 100 %/ pas, fiind recomandată procesării oricărui tip de carne.

Procesarea se realizează uniform, fără zone moarte şi fără pierderi. Tot opţional, maşina poate fi livrată cu un echipament de tenderizare post-injectare, sincronizat hidraulic. Injectarea poate fi reglată pentru maximum 952 de puncte. Capacitatea de prelucrare depinde de caracteristicile cărnii şi a fluxului tehnologic. Injeactarea se realizează în 3.312 puncte.
(Sursa: www.en.metalquimia.com)

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...