Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Echipamente destinate congelarii carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Congelarea este metoda industriala cea mai raspandita pentru conservarea carnii pe o durata mare de timp. Aceasta metoda se aplica, in special, in cazul asigurarii unor stocuri de rezerva sau a aprovizionarii ritmice a pietei.
La abatoarele din centrele de crestere a animalelor, congelarea se face tot timpul anului, atat pentru acoperirea deficitelor, cat si pentru sustinerea exportului.
Prezentam, in continuare, cateva solutii tehnologice destinate conservarii carnii prin frig. Cum recesiunea apasa inca pe umerii producatorilor romani, oferim varianta utilajelor second-hand, solutie la care nu putini apeleaza, in conditii de lipsa de lichiditati.

Tunel de congelare Air Products 28-75

Tunel de congelare pe baza de CO2, produs de Air Products. Prevazut cu centura lata (28X75), echipamentul permite congelarea a 3.500 de produse de mici si medii dimensiuni pe ora.
Realizat din inox, tunelul de congelare Air Products 28-75 este deosebit de fiabil, pentru exploatarea lui necesitandu-se putine interventii.
Compania poate furniza atat echipamente noi, cat si echipamente reconditionate, prin plata direct sau leasing.
(Sursa: www.lehmanequip.com)

Tunel LN Model I-55

Tunelul de congelare Ultrafreeze I-55 LN este prevazut cu centura larga de congelare.
Utilajul dispune de un sistem triplu de trecere, cu unitate de comanda si control. Unitatea este asamblata in cinci sectiuni.
Viteza de congelare este variabila. Tunelul este destinat congelarii carcaselor de pasare sau partilor transate de pasare.
Echipamentul, precum si alte echipamente similare, sunt disponibile in stare reconditionata.
(Sursa: www.lehmanequip.com)

Cooler Box 174

Configurat ca un cooler, utilajul poate fi transformat, cu numai cateva modificari, in congelator. Echipamentul are un compartiment etajat si unitate de condensare la distanta.
Cooler Box 174 este prevazut cu izolator de podea. Unitatea dispune de vaporizator, ventilator cu bobina de 4 inch.
Panourile din uretan-34 asigura o izolare excelenta.
Echipamentul este complet reconditionat, fiind depozitat corespunzator.
(Sursa: www.lehmanequip.com)

Sistem spiralat JEU-6

Sistemul spiralat JEU-6 produs de Praxair si destinat congelarii functioneaza pe baza de CO2. Cu o contructie compacta si un cartus de 38 de inch, echipamentul este prevazut cu banda lata de 230 de inch.
Se prezinta in stare reconditionata copleta, incluzand ventilator si carcasa.
Starea de functionare este impecabila, fiind echipat suplimentar cu economizator de energie.
Utilajul poate fi achizionat prin plata directa sau leasing.
(Sursa: www.lehmanequip.com)

Sistem spiralat EPS

Congelator spiralat, pe baza de amoniac, prevazut cu o centura inoxidabila. Cadrul GALV si panourile albe din EPS asigura o buna izolatie echipamentului. Elicoidala dispune de doua spatii de trecere.
Compartimentul etajat este construit din placi izolate.
Banda de alimentare este de 44 de inch, iar evacuarea, de 108 inch.
Utilajul dispune de pompa de amoniac, ventilatoare si bobine.
Complet reconditionat, sistemul spiralat EPS poate fi achizitionat cu plata directa sau in leasing.
(Sursa: www.lehmanequip.com)

Congelator spiralat cu azot JE U 6

Fabricat de Liquid Carbonic Ltd, Congelatorul spiralat cu azot model JE U 6 utilizeaza ca agent suplimentar de racire carbonul lichid. Centura in forma de plasa este in perfecta stare.
Conductele de vid, cu lungimea de 300 de metri pentru camasa de N2, sunt complet reconditionate, echipamentul avand revizia tehnica efectuata in totalitate.
Pinionul general al unitatii medii de 28 de inch este in parametri de functionare.
Echipamentul se comercializeaza cu plata directa sau in leasing.
(Sursa: www.lehmanequip.com)

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele noutăți.   La fel ca anul trecut sistemul de protecție al pardoselelor, singurul din lume care este oferit beneficiarilor...

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă au fost dezvoltate mai multe tehnologii non-termice de procesare, inclusiv presiunea hidrostatică...