Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Echipamente pentru procesarea mecanică a carcaselor

Autor: Maria Demetriadluni, 22 iunie, 2015

Porționarea bucăților mari de carne sau a carcaselor congelate este una dintre operațiunile care presupun un mare efort, fiind însă absolut necesară, fie pentru introducerea cărnii-materie primă în fluxul tehnologic de procesare, fie pentru vânzarea directă. Câteva variante le oferă compania americană Webrestaurantstore. Precizăm că aceste echipamente sunt comercializate ți în spațiul Uniunii Europene.

 

Banzic vertical pentru tăierea oaselor și a carcaselor

 

Rapid și facil de utilizat, banzicul vertical pentru tăierea carcaselor congelate de carne plăci tăiate de carne cu dimensiuni de 18,5 „x 70, 5” se dovedește a fi foarte util în secțiile de procesare primară a cărnii. Prevăzut cu un motor de 2 CP, echipamentul poate executa lejer porționarea cărnii, dovedindu-se optim și în măcelării.

Fabricat din oțel inox și vopsit în câmp elecrostatic, banzicul are o fiabilitate ridicată. Banda, care are dimensiuni de 12 „x 10, 5” are o viteză de tăiere rapidă, având avantajul ocupării unui spațiu minim, având nevoie de o simplă conectare la rețeaua de 220 V. Designul este proiectat pentru a putea fi curățat cu ușurință. Echipamentul este certificat inclusiv conform normelor EU, fiind comercializat și în Uniunea Europeană.

 

Masa verticală de porționat

 

FDC 31 TEHNO PROCES UTILAJ 2Ideală pentru companiile mici și medii, această masă de porționat carnea este prevăzută cu o bandă-fierăstrău de 10 5/8″ X 8 1/4″, fapt care determină o capacitate de tăiere mult mai rapidă decât alternativele uzuale. Find nevoie de o conexiune electrică la rețeaua de 110V, pentru utilizarea în Uniunea Europeană este necesară atașarea unui transformator. Utilajul este echipat cu un sistem de control NEMA 5-15P dop. Prevăzut cu un motor de 1,5 CP, utilajul are o mare fiabilitate, fiind construit din aluminiu turnat. Capacitatea mică de lucru îl recomandă și pentru utilizarea în măcelării.

 

Masa verticală Band Saw

 

FDC 31 TEHNO UTILAJ 3Masa verticală Band Saw, prevăzută cu un motor de 1 CP dispune de o bandă de tăiere de 78”, fiind ideală în porționarea carcaselor sau a bucăților mari de carne în companiile mici, precum și în măcelării sau în magazinele cu delicatese. Proiectat a fi conectat la 110 sau 220 V, echipamentul este construit din oțel inoxidabil și vopsit în câmp electrostatic. Masa este construită de asemenea, din oțel inoxidabil, avânnd o bază prevăzută cu 4 role care alunecă ușor pe ghidaje.

Pentru asigurarea igienei, echipamentul poate fi demontat cu ușurință după fiecare utilizare. Având un fierăstrău banzic cu dimensiunile de 7 3/4″ X 7 1/2″, viteza de tăiere este mult mai rapidă decât a alternativelor existente pe piață. Masa este certificată înclusiv în Uniunea Europeană.

 

Banzic vertical etajat

 

FDC 31 TEHNO UTILAJ 4Banzicul vertical etajat dispune de un motor de 3 CP, fiind alimentat la rețeaua de 220 V și având o pânză-fierăstrău de 126”. Facil în operare, cu acest banzic pot fi tăiate bucăți de carne cu dimensiuni de până la 22,5-91,5”.

Construcția este robustă, din oțel inoxidabil, vopseaua fiind aplicată în câmp electrostatic. Capul de tăiere este din aluminiu turnat, masa de tăiere fiind dispusă cu role amplasate pe ghidaje.

Viteza mare de tăiere, precum și capacitatea de lucru îl recomandă pentru utilizarea cu succes în companiile medii, în măcelării, sau pe liniile de porționare a cărnii din hipermarket-uri.

 

Masa verticală Band Saw-72

 

FDC 31 TEHNO UTILAJ 5Ideal pentru companiile mici și medii, precum și pentru măcelării sau magazine de delicatese, masa verticală Band Saw-72 dispune de un fierăstrău cu dimensiunile de 10 5/8″ X 8 1/4″. Capacitatea mare de tăiere a cărnii carne determină o viteză ridicată, fiind prevăzută cu un sistem de control NEMA 5-15P dop.

Corpul echipamentului este realizat din aluminiu turnat, fapt care îi garantează o foarte mare durabilitate și fiabilitate. Masa, realizată din oțel inoxidabil, este proiectată special pentru o folosință de lungă durată, echipamentul fiind dotat cu o lamă de 72” și un motor de 1,5 CP.

 

Hobart 6801-18 142

 

FDC 31 AFA TEHNO PROCES 6Masa verticală de tăiat și porționat carcase și bucăți de mari dimensiuni de carne este prevăzută cu un motor de 3 CP, fiind necesară alimentarea la o rețea inndustrială de 200-230 / 60 / 3V.

Lama de 5/8″ X 142″ este propulsată cu ajutorul unei unități de transmisie de mare viteză, aceasta fiind de până la 4150 FPM, fapt care o face ideală pentru tăierea oaselor. Masa verticală Hobart dispune de un aspirator pentru fragmentele de mici dimensiuni rezultate din tăierea oaselor. Masa de tăiere este robustă, având un ecartament solid, fapt care poate asigura o reglare foarte precisă a dimensiunilor de tăiere. (Sursa: www.webstaurantstore.com)

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...