Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Echipamente rapide pentru procesarea carnii

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Fabricile de carne, dispuse sa investeasca in tehnologie de ultima ora, au astazi acces la echipamente rapide, flexibile si eficiente, care combina functii precum presarea si gatirea suncii sau curatirea si oparirea burtilor de vita sau de porc. Controlul electronic, ce ofera posibilitatea setarii de diverse programe, a devenit acum un standard nelipsit, tot mai eficient si mai usor de folosit. Am selectat mai jos o parte dintre cele mai noi utilaje pe care le puteti alege in prezent.

Mixer industrial Seydelmann P 1500
Cu o capacitate de 1 800 de litri si 400-1 200 kg, in functie de produs, mixerul Seydelmann este un utilaj performant, cu doua palete de amestecare ale caror viteze si sensuri de rotire sunt programabile independent, fiecare fiind actionata de un motor de 8kW. Panoul digital, care permite modificarea setarilor de mixare, precum si timpul total de lucru, este pozitionat intr-o carcasa separata de otel inoxidabil. Compania producatoare pune la dispozitia procesatorilor si modele mai mari, cu o capacitate de 4 700 de litri si 2 200-3 000 kg de carne.
Sursa: |www.seydelmann.de|

Presa pentru gatit si format sunca Eberhardt
Producatorul german Eberhardt propune un dispozitiv pentru sunca, patent propriu, prin care aceasta este gatita in forme speciale, din otel inoxidabil, fara pierderi de presiune, astfel incat produsul final sa poata fi feliat uniform, cu pierderi la capete de sub 1%. Avand capacitati cuprinse intre 100 si 700 de kg, in functie de model, presele pot fi incarcate si descarcate de catre o singura persoana. Un model cu 24 de tavi, inalt de doi metri, cantareste 840 de kilograme si formeaza bucati de sunca de 200x150x960 mm. Optional, se pot comanda tavi de dimensiuni diferite, la alegerea cumparatorului.
Sursa: |www.eberhardt-steel.com|

Masina de hamburgeri La Minerva
Utilajul C/E 653 R formeaza 2 100 de hamburgeri sau 4 200 de chiftele pe ora, la dimensiunile si greutatea setate. Cel mai important aspect al sau este ca mentine carnea la o temperatura scazuta, pentru a nu permite inmultirea bacteriilor, pe tot parcursul cuva–malaxor–dispozitiv de formare. Carnea tocata isi pastreaza, astfel, proprietatile si greutatea datorita umiditatii constante. Cu o greutate de numai 60 de kg, utilajul se dovedeste usor de folosit datorita rapiditatii si a functiei de curatare automate a benzii transportoare. Cuva standard are capacitatea de 23 de litri, dar la cerere se poate livra si un model mai mare, de 40 de litri.
Sursa: |www.laminerva.it|

Feliator performant de sunca AEW Delford
Proiectat special pentru sectorul productiei de sunca, IBS2020 Vision Slicer este un feliator de mare viteza care scaneaza produsul inaintea felierii, masurand suprafata si raportul carne/grasime si ajustand corespunzator grosimea urmatoarei felii, ceea ce minimizeaza pierderile. Feliatorul poate opera singur sau poate fi integrat unei linii de productie si ambalare, iar sistemul sau de alimentare continua permite obtinerea a 120 de pachete a cate opt felii de sunca pe minut. Electronic, se pot seta pana la 100 de programe, cu grosimi ale feliilor cuprinse intre 1 si 20 de mm.
Sursa: |www.aewdelford.com|

Utilaj de detectare a fragmentelor de oase Baader
Folosind razele X si un sistem de analiza a culorii, Linco Baader 886 InspeXtor analizeaza bucatile simple sau duble de piept de pui, precum si filetele de porc si de vita si detecteaza fragmentele de oase, facand diferenta intre acestea si alte tipuri de tesut, cum ar fi cartilagiile. Cu o capacitate de productie de pana la 200 de bucati pe minut, utilajul usureaza munca personalului si imbunatateste semnificativ procesul de dezosare. Este fabricat din otel inoxidabil si echipat cu un ecran sensibil la atingere, util in ajustarea productiei si a standardelor calitative.
Sursa: |www.baader-johnson.com|

Masina de curatat burti Koch
Dispozitivul este util pentru curatarea mecanica si oparirea burtilor de porc si de vita dupa prelucrarea prealabila a acestora. Curatarea se realizeaza rapid, cu ajutorul unor razuitoare, a unor cilindri rotativi si a unui sistem de eliberare de abur. Utilajul este fabricat din otel inoxidabil, rezistent la acizi, se demonteaza si se igienizeaza cu usurinta. Designul sau permite o rotire completa a cilindrilor, precum si accesul rapid la bucatile de burta curatate, printr-o usita cu balamale care se deschide frontal. Totodata, pe suprafetele laterale ale zonei de curatare au fost prevazute gauri prin care sa se poata scurge excesul de lichid, astfel incat produsul rezultat sa aiba o calitate optima.
Sursa: |www.kochequipment.com|

Utilaj de detectare a fragmentelor de oase Baader
Folosind razele X si un sistem de analiza a culorii, Linco Baader 886 InspeXtor analizeaza bucatile simple sau duble de piept de pui, precum si filetele de porc si de vita si detecteaza fragmentele de oase, facand diferenta intre acestea si alte tipuri de tesut, cum ar fi cartilagiile. Cu o capacitate de productie de pana la 200 de bucati pe minut, utilajul usureaza munca personalului si imbunatateste semnificativ procesul de dezosare. Este fabricat din otel noxidabil si echipat cu un ecran sensibil la atingere, util in ajustarea productiei si a standardelor calitative.
Sursa: |www.baader-johnson.com|

Habasit – Solutii in miscare

Inovatia joaca, la Habasit, un rol important
Prelucrarea industriala a alimentelor necesita o paleta larga de benzi de transport si proces. Habasit a dezvoltat o multitudine de solutii, dintre care clientul isi poate alege, impreuna cu reprezentantul companiei, produsul adecvat pentru aplicatia sa.

Principalul obiectiv al Habasit este acela de a gasi solutii pentru a satisface standardele de igiena din ce in ce mai severe din industria alimentara. Astfel, firma a dezvoltat seria de benzi transportoare, al caror material de suprafata se incadreaza in normele HACCP, si care asigura un transport sigur si igienic al produsului alimentar.

Pentru o siguranta si mai mare, Habasit a dezvoltat si alte produse deosebite precum: benzile modulare HabasitLINK, benzile cu suprafata din PVC alimentar HySAN, rezistente la ulei si grasime, seria de produse HyGUARD si HabaGUARD, cu aditivi antimicrobieni, si seria Cleanline, a carei suprafata este cu poliolefina modificata.

Avand peste 50 de ani de experienta, Habasit este singurul producator care ofera un sortiment complet de benzi transportoare sintetice traditionale si modu­lare. In plus, exista accesorii precum racleti, profile de ghidaj si pereti ondulati.

Multumita unei retele de distributie globale, firma Habasit poate gasi solutia ideala la oricare aplicatie, cu o banda de inalta calitate.

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...