Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eco-Rom Ambalaje a desemnat câștigătorii ECOlimpiadei elevilor

Autor: Meat MIlkvineri, 6 iunie, 2014

(Comunicat) Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic împreună cu Eco-Rom Ambalaje a premiat cei mai creativi elevi ai competiției naționale ECOlimpiada Elevilor, Ediția a II-a, după aproape 6 luni în care temele ecologice au luat forma unor lecții despre colectarea separată și despre procesul de reciclare.

 

Anul acesta, programul a fost extins în 33 de localități, unde peste 17.800 de elevi de clasele a III-a și a IV-a au parcurs manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele!”. Astfel, în urma predării manualului de către învățători, lecțiile deprinse au fost transformate de către elevi în compuneri pline de imaginație, în care deșeurile de ambalaje capătă o nouă viață, cu ajutorul colectării separate și a procesului de reciclare.

 

Premiile au fost oferite câștigătorilor în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența Doamnei Deputat Carmen Moldovan, Președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, alături de părinți și cadre didactice. Au fost oferite 100 de premii constând în aparatură multimedia pentru câștigătorii premiilor I, II și III și ghiozdane pentru cei care au obținut mențiune.

 

Studiul, accesul la informație, dar și exercițiul sunt trei piloni importanți în deprinderea de obiceiuri sănătoase. Acțiunile noastre repetate pot avea, pe termen lung, un impact pozitiv sau negativ asupra mediului înconjurător. Prin aceste proiecte educaționale încercăm să îi facem pe elevi să devină tot mai responsabili cu toate resursele pe care le folosesc – iar colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, urmată de procesul de reciclare sunt un prim mare pas spre un mediu mai curat. Apreciem eforturile producătorilor responsabili de a susține educația ecologică în cât mai multe școli din România. Ne dorim ca informațiile dobândite de elevi prin participarea la ECOlimpiada Elevilor să se transpună în cât mai multe acțiuni de protejare a mediului”, declară Carmen Moldovan, Președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

 

ECOlimpiada Elevilor este un demers complet, care își propune familiarizarea elevilor din școlile din România cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje. Desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul educațional integrează două componente – una didactică și una practică, care au ca scop dinamizarea procesului de învățare, prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național.

 

Nu este greu să ai grijă de mediu – aceasta este învățătura pe care ne dorim să o transmitem pentru al doilea an consecutiv, prin intermediul programului educațional ECOlimpiada Elevilor. Din acest motiv, prin manualul pe care îl punem la dispoziție în școlile din România cu ajutorul partenerilor noștri, le aratăm elevilor cât de simplă și chiar distractivă poate fi reciclarea deșeurilor de ambalaje. Felicitări câștigătorilor și numărului mare de cadre didactice care ni s-au alăturat – peste 700 de profesori și reprezentanți ai inspectoratelor județene au susținut cea de-a doua ediție a programului educațional ECOlimpiada Elevilor”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

 

Anul acesta, fiecare din cele peste 700 de clase de a III-a și a IV-a participante au fost reprezentate în etapa finală a competiției de către elevul care a realizat cea mai bună lucrare din clasă, conform evaluărilor învățătorului.

 

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului de responsabilitate a producătorului în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.

 

Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, și care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

 

În 2013, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% şi a valorificat 60% (347.089 tone) din cantitatea de deşeuri de ambalaje puse pe piaţă de membrii săi (578.771 tone).

Creșteri semnificative se înregistrează în ceea ce privește numărul localităților care beneficiază de serviciul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, datorită creșterii cu 20% a investițiilor industriei în serviciile de colectare separată (ajungând la 8,6 milioane de lei). Astfel, în prezent, aproximativ 45% din populația României – circa 9 milioane de români – din 464 de localități (cu 15% mai mult comparativ cu anul anterior) au acces la serviciul pus la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu autoritățile locale și operatorii de salubritate desemnați.

 

Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 72% din obligația de reciclare a României pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2011).

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...