Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Economia mondiala s-ar putea confrunta cu un boom al preturilor in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile produselor ar putea urca foarte mult acest an provocand un soc, fenomen care ar putea avea ca urmari o criza a alimentelor, se arata intr-un articol publicat saptamana trecuta de Financial Times.

Avertismentul intervine in contextul in care indicele Food and Agriculture Organization (FAO) la produsele agricole a crescut in luna decembrie la un nivel record, depasind nivelul din 2007-2008, cand s-a inregistrat o criza alimentara pe plan mondial. Revolte ale celor care sufera de foame au avut loc in peste 30 de tari in acea perioada.

Potrivit economistului FAO de la Roma, Abdolreza Abbassian, ar fi absurd sa se presupuna ca preturile nu vor creste in continuare. In acest context, el mentioneaza ca in multe tari in curs de dezvoltare, inclusiv in China si India, inflatia a devenit o problema majora economica si politica. Cresterea preturilor la alimente reprezinta o potentiala problema si pentru tarile dezvoltate, precum Marea Britanie, sau cele din zona euro, mai spune el.

In acelasi timp, FAO subliniaza ca indicele la produse agricole este in crestere in principal la porumb, zahar, unt si carne. Pentru tarile cele mai sarace, aceste produse sunt mai putin importante decat, de exemplu, orezul, al carui pret a scazut de aproape doua ori din 2008 si pana acum – pana la 535 de dolari pe tona.

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...