Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Economia mondiala s-ar putea confrunta cu un boom al preturilor in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile produselor ar putea urca foarte mult acest an provocand un soc, fenomen care ar putea avea ca urmari o criza a alimentelor, se arata intr-un articol publicat saptamana trecuta de Financial Times.

Avertismentul intervine in contextul in care indicele Food and Agriculture Organization (FAO) la produsele agricole a crescut in luna decembrie la un nivel record, depasind nivelul din 2007-2008, cand s-a inregistrat o criza alimentara pe plan mondial. Revolte ale celor care sufera de foame au avut loc in peste 30 de tari in acea perioada.

Potrivit economistului FAO de la Roma, Abdolreza Abbassian, ar fi absurd sa se presupuna ca preturile nu vor creste in continuare. In acest context, el mentioneaza ca in multe tari in curs de dezvoltare, inclusiv in China si India, inflatia a devenit o problema majora economica si politica. Cresterea preturilor la alimente reprezinta o potentiala problema si pentru tarile dezvoltate, precum Marea Britanie, sau cele din zona euro, mai spune el.

In acelasi timp, FAO subliniaza ca indicele la produse agricole este in crestere in principal la porumb, zahar, unt si carne. Pentru tarile cele mai sarace, aceste produse sunt mai putin importante decat, de exemplu, orezul, al carui pret a scazut de aproape doua ori din 2008 si pana acum – pana la 535 de dolari pe tona.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...