Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Economia mondiala s-ar putea confrunta cu un boom al preturilor in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile produselor ar putea urca foarte mult acest an provocand un soc, fenomen care ar putea avea ca urmari o criza a alimentelor, se arata intr-un articol publicat saptamana trecuta de Financial Times.

Avertismentul intervine in contextul in care indicele Food and Agriculture Organization (FAO) la produsele agricole a crescut in luna decembrie la un nivel record, depasind nivelul din 2007-2008, cand s-a inregistrat o criza alimentara pe plan mondial. Revolte ale celor care sufera de foame au avut loc in peste 30 de tari in acea perioada.

Potrivit economistului FAO de la Roma, Abdolreza Abbassian, ar fi absurd sa se presupuna ca preturile nu vor creste in continuare. In acest context, el mentioneaza ca in multe tari in curs de dezvoltare, inclusiv in China si India, inflatia a devenit o problema majora economica si politica. Cresterea preturilor la alimente reprezinta o potentiala problema si pentru tarile dezvoltate, precum Marea Britanie, sau cele din zona euro, mai spune el.

In acelasi timp, FAO subliniaza ca indicele la produse agricole este in crestere in principal la porumb, zahar, unt si carne. Pentru tarile cele mai sarace, aceste produse sunt mai putin importante decat, de exemplu, orezul, al carui pret a scazut de aproape doua ori din 2008 si pana acum – pana la 535 de dolari pe tona.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...