Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Economii de energie in depozite frigorifice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tehnologia: Rectificatorul patentat Biddle
O perdea de aer trebuie sa evacueze aerul astfel incat aerul rece sa nu iasa in exterior. Orice alta alternativa fara rectificatorul Biddle, folosind aceeasi viteza de evacuare a aerului, nu va ecrana intreaga usa deschisa. Aerul refulat va fi ventilat, nu va atinge podeaua, iar aerul rece va iesi in exterior. In incercarea de a atinge podeaua, perdeaua de aer va refula aerul la o viteza mai mare. Toate acestea creeaza un nivel ridicat de zgomot si un consum mare de energie. Ca rezultat, aceste perdele de aer sunt mai putin eficiente.(v. fig.1)
Turbulentele de aer creeate de ventilator sunt eliminate de tehnologia patentata cu rectificatorul Biddle. Aerul este refulat laminar. Datorita refulariii optime a jetului de aer este nevoie de o viteza a aerului relativ mica, pentru a atinge podeaua. Perdeaua de aer Biddle nu necesita o viteza mare de refulare a aerului. Ca rezultat, perdeaua de aer produce un nivel scazut de zgomot, iar fluxul de aer abia se simte.

Mai multe posibilitati

Perdeaua de aer Biddle, modelul SF, a fost creeata pentru usi cu orice latime. Modelul SF agatat este disponibil in 3 dimensiuni standard:100, 150, 200cm. Prin montarea mai multor unitati, una langa alta, se poate creea o perdea de aer pentru orice latime a usii.
Capacitati diferite

Perdeaua de aer este disponibila in 2 capacitati :
1. Standard Performance (SP) pentru usi cu inaltime maxima de 2.4 m
2. High Performance (HP) pentru usi cu inaltimea maxima de 3.0 m.

In functie de dimensiunile usilor frigorifice si a temperaturilor de
lucru se poate alege modelul corespunzator. In figurile 4 si 5 sunt selectiile perdelelor de aer pentru dimensiuni diferite ale usilor, temperatura interioara fiind de -20˚C si cea exterioara de +10˚C.

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...