Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.

Autor: Nora Marinmiercuri, 23 mai, 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat măsuri care vor limita rolul acestui organism.

 

”Din perspectiva europeană a produselor lactate, raportul deputatului european Herbert Dorfmann, prezentat în februarie 2018, a fost extrem de bine echilibrat”, a declarat secretarul general al EDA, Alexander Anton, care a adăugat:

 

”Considerăm valoarea și necesitatea de a proteja integritatea cadrului de reglementare comun pentru funcționarea piețelor în întreaga UE”.

 

EDA a declarat că ”integritatea pieței unice europene este esențială pentru prosperitatea industriei lactate din UE. Legislația UE privind concurența, care este o parte importantă a cadrului juridic pentru piața UE și trebuie protejată”, a adăugat acesta.

 

Însă, amendamentele votate în Parlamentul European, cum ar fi mecanismele de partajare a valorii și programele de reducere a producției de lapte, ar schimba în mod efectiv contextul politic în care operează sectorul UE din sectorul produselor lactate. Astfel de modificări vor încetini adaptarea sectorului, care se confruntă cu o concurență sporită din partea producătorilor din afara Europei, susține EDA, periclitând, de asemenea, mai multe obiective ale PAC, de creștere a productivității și a competitivității.

 

”Observatorul laptelui este văzut astăzi ca un organism important pentru sectorul produselor lactate, care informează toate părțile interesate despre situația actuală a pieței produselor lactate. Limitarea rolului său ar contraveni obiectivului de a forma un organism informativ și ar aduce confuzie doar părților interesate”, a completat oficialul EDA, citat de Dairy Reporter.

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra
Autor: Nora Marin  /   marți, 8 ianuarie 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.   Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea...

Lidl UK anunță un parteneriat cu Müller
Autor: Mircea Demeter  /   marți, 8 ianuarie 2019

Lidl UK a anunțat că a lansat un parteneriat pentru lactate Grassroots, împreună cu Müller Milk & Ingredients, gest care marchează cea mai recentă dezvoltare a activității, pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabilă pentru produse lactate.   Parteneriatul urmează angajamentul lui Lidl de anul trecut, de a oferi...