Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.

Autor: Nora Marinmiercuri, 23 mai, 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat măsuri care vor limita rolul acestui organism.

 

”Din perspectiva europeană a produselor lactate, raportul deputatului european Herbert Dorfmann, prezentat în februarie 2018, a fost extrem de bine echilibrat”, a declarat secretarul general al EDA, Alexander Anton, care a adăugat:

 

”Considerăm valoarea și necesitatea de a proteja integritatea cadrului de reglementare comun pentru funcționarea piețelor în întreaga UE”.

 

EDA a declarat că ”integritatea pieței unice europene este esențială pentru prosperitatea industriei lactate din UE. Legislația UE privind concurența, care este o parte importantă a cadrului juridic pentru piața UE și trebuie protejată”, a adăugat acesta.

 

Însă, amendamentele votate în Parlamentul European, cum ar fi mecanismele de partajare a valorii și programele de reducere a producției de lapte, ar schimba în mod efectiv contextul politic în care operează sectorul UE din sectorul produselor lactate. Astfel de modificări vor încetini adaptarea sectorului, care se confruntă cu o concurență sporită din partea producătorilor din afara Europei, susține EDA, periclitând, de asemenea, mai multe obiective ale PAC, de creștere a productivității și a competitivității.

 

”Observatorul laptelui este văzut astăzi ca un organism important pentru sectorul produselor lactate, care informează toate părțile interesate despre situația actuală a pieței produselor lactate. Limitarea rolului său ar contraveni obiectivului de a forma un organism informativ și ar aduce confuzie doar părților interesate”, a completat oficialul EDA, citat de Dairy Reporter.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...