Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EDA salută intenția de simplificare a viitorului PAC

Autor: Miruna Sorescumiercuri, 12 iulie, 2017

The European Dairy Association ( (EDA) a salutat inițiativele care vizează simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC).

 

Prezent la sediul Comisiei Europene, Alexander Anton, Secretar General al EDA, a declarat: ”Consultarea publică privind simplificarea și modernizarea PAC de către Comisia UE a fost esențială pentru acest proces și pentru a aduna noi idei care vor simplifica afacerile. Această conferință reprezintă un pas înainte către o PAC simplificată, care va sprijini strategia Comisiei privind ocuparea forței de muncă, creșterea economică și inovarea, în special în Europa rurală”.

 

Acesta a adăugat: ”Am fost întotdeauna un avocat ferm pentru stabilitatea și coerența politicii care este punctul central al acestui proces transparent lansat de Comisie. Recomandările noastre pentru viitoarea PAC sunt concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor celor trei piloni ai durabilității: economice, sociale și de mediu. Căutăm evoluția în actuala PAC, pentru a fi o îmbunătățire care să ofere claritate, predictibilitate și stabilitate”.

 

În plus, prin încercarea de a se asigura că sectorul produselor lactate din UE își poate menține și îmbunătăți competitivitatea și realizează oportunități de creștere, recomandările EDA abordează, de asemenea, necesitățile securității alimentare și obiectivele generale ale comisiei UE: locuri de muncă, creștere economică și competitivitate. ”Însă, doar o PAC bine finanțată poate atinge aceste obiective”, a concluziona Anton, citat de Dairy Industries.

EuropeanMilkBoard reacționează față de decizia C.E. privind laptele praf
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 31 ianuarie 2018

După cum am anunțat, Consiliul de Miniștri al UE a luat decizia de a opri achizițiile automate pentru a stabiliza piața produselor lactate în 2018, suspendând Măsurile de Intervenție pentru laptele praf. În fața acestei decizii, EuropeanMilkBoard susține într-un comunicat emis la data de 30 ianuarie a.c.:   Normele...

Important: C.E. stopează Intervenția publică pentru laptele praf degresat
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 31 ianuarie 2018

Consiliul Uniunii Europene a anunțat o modificare temporară a funcționării mecanismului de intervenție publică pentru laptele praf degresat (SMP).   Acest lucru s-a efectuat prin modificarea ușoară a așa-numitului Regulament de stabilire, care decide măsurile privind stabilirea anumitor ajutoare și restituiri legate de...