Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EDA salută intenția de simplificare a viitorului PAC

Autor: Miruna Sorescumiercuri, 12 iulie, 2017

The European Dairy Association ( (EDA) a salutat inițiativele care vizează simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC).

 

Prezent la sediul Comisiei Europene, Alexander Anton, Secretar General al EDA, a declarat: ”Consultarea publică privind simplificarea și modernizarea PAC de către Comisia UE a fost esențială pentru acest proces și pentru a aduna noi idei care vor simplifica afacerile. Această conferință reprezintă un pas înainte către o PAC simplificată, care va sprijini strategia Comisiei privind ocuparea forței de muncă, creșterea economică și inovarea, în special în Europa rurală”.

 

Acesta a adăugat: ”Am fost întotdeauna un avocat ferm pentru stabilitatea și coerența politicii care este punctul central al acestui proces transparent lansat de Comisie. Recomandările noastre pentru viitoarea PAC sunt concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor celor trei piloni ai durabilității: economice, sociale și de mediu. Căutăm evoluția în actuala PAC, pentru a fi o îmbunătățire care să ofere claritate, predictibilitate și stabilitate”.

 

În plus, prin încercarea de a se asigura că sectorul produselor lactate din UE își poate menține și îmbunătăți competitivitatea și realizează oportunități de creștere, recomandările EDA abordează, de asemenea, necesitățile securității alimentare și obiectivele generale ale comisiei UE: locuri de muncă, creștere economică și competitivitate. ”Însă, doar o PAC bine finanțată poate atinge aceste obiective”, a concluziona Anton, citat de Dairy Industries.

Brexit: Industria cărnii din UK va fi strivită de barierele vamale impuse de OMC
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Producătorii de carne din Marea Britanie spun că va fi greu, după Brexit, ieșind din UE fără o înțelegere comercială . În acest sens, organizațiile din sectorul cărnii au avertizat un comitet al parlamentului britanic că industria va suferi consecințe grave, în cazul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană în martie...

Prin calitate, Danish Crown vrea să fie liderul modial al producției de cârnați
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Directorul executiv al DAT-Schaub-Danish Crown, Jan Roelsgaard, dorește câteva mari achiziții, în timp ce filiala daneză Crown își propune să devină cel mai bun producător de cârnați din lume.   ”Dacă există ceva bun de vânzare, vom cumpăra”, a declarat Roelsgaard pentru GlobalMeatNews,  după ce compania a vândut...