Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

EDA salută intenția de simplificare a viitorului PAC

Autor: Miruna Sorescumiercuri, 12 iulie, 2017

The European Dairy Association ( (EDA) a salutat inițiativele care vizează simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC).

 

Prezent la sediul Comisiei Europene, Alexander Anton, Secretar General al EDA, a declarat: ”Consultarea publică privind simplificarea și modernizarea PAC de către Comisia UE a fost esențială pentru acest proces și pentru a aduna noi idei care vor simplifica afacerile. Această conferință reprezintă un pas înainte către o PAC simplificată, care va sprijini strategia Comisiei privind ocuparea forței de muncă, creșterea economică și inovarea, în special în Europa rurală”.

 

Acesta a adăugat: ”Am fost întotdeauna un avocat ferm pentru stabilitatea și coerența politicii care este punctul central al acestui proces transparent lansat de Comisie. Recomandările noastre pentru viitoarea PAC sunt concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor celor trei piloni ai durabilității: economice, sociale și de mediu. Căutăm evoluția în actuala PAC, pentru a fi o îmbunătățire care să ofere claritate, predictibilitate și stabilitate”.

 

În plus, prin încercarea de a se asigura că sectorul produselor lactate din UE își poate menține și îmbunătăți competitivitatea și realizează oportunități de creștere, recomandările EDA abordează, de asemenea, necesitățile securității alimentare și obiectivele generale ale comisiei UE: locuri de muncă, creștere economică și competitivitate. ”Însă, doar o PAC bine finanțată poate atinge aceste obiective”, a concluziona Anton, citat de Dairy Industries.

Procesatorul de carne de pasăre Konspol-Polonia se extinde în Indonezia, Belarus și Rusia
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 septembrie 2017

Procesatorul polonez de carne de pasăre din Konspol a anunțat intenția de a investi anul acesta 19 milioane euro, în scopul dezvoltării și modernizării capacităților sale, anunță Global Meat News.   Proiectele de dezvoltare includ construirea de noi ferme de păsări și instalarea de noi linii de procesare, precum și...

Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către Lactalis a companiei Omira
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 septembrie 2017

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat, în temeiul Regulamentului european privind concentrările economice, achiziția indirectă a companiei lactate Omira din Germania, de către grupul francez Lactalis.   Activitățile companiilor se suprapun pe piața furnizării laptelui crud din Franța și pe piața produselor lactate cu...