Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

EDA salută intenția de simplificare a viitorului PAC

Autor: Miruna Sorescumiercuri, 12 iulie, 2017

The European Dairy Association ( (EDA) a salutat inițiativele care vizează simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC).

 

Prezent la sediul Comisiei Europene, Alexander Anton, Secretar General al EDA, a declarat: ”Consultarea publică privind simplificarea și modernizarea PAC de către Comisia UE a fost esențială pentru acest proces și pentru a aduna noi idei care vor simplifica afacerile. Această conferință reprezintă un pas înainte către o PAC simplificată, care va sprijini strategia Comisiei privind ocuparea forței de muncă, creșterea economică și inovarea, în special în Europa rurală”.

 

Acesta a adăugat: ”Am fost întotdeauna un avocat ferm pentru stabilitatea și coerența politicii care este punctul central al acestui proces transparent lansat de Comisie. Recomandările noastre pentru viitoarea PAC sunt concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor celor trei piloni ai durabilității: economice, sociale și de mediu. Căutăm evoluția în actuala PAC, pentru a fi o îmbunătățire care să ofere claritate, predictibilitate și stabilitate”.

 

În plus, prin încercarea de a se asigura că sectorul produselor lactate din UE își poate menține și îmbunătăți competitivitatea și realizează oportunități de creștere, recomandările EDA abordează, de asemenea, necesitățile securității alimentare și obiectivele generale ale comisiei UE: locuri de muncă, creștere economică și competitivitate. ”Însă, doar o PAC bine finanțată poate atinge aceste obiective”, a concluziona Anton, citat de Dairy Industries.

Un an până la Brexit. Care sunt perspectivele pentru sectorul cărnii?
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 aprilie 2018

La 29 martie a început numărătoarea inversă a celor 365 de zile, până la plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană și se pare că timpul este, într-adevăr, esențial pentru sectorul cărnii.   Marcând începutul ultimului an în Piața Comună, premierul britanic Theresa May a promis că Marea Britanie va deveni...

Cehia și-a certificat Șunca de Praga drept produs STG
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 martie 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a "Pražská šunka" în Registrul specializărilor tradiționale garantate (GTS-STG).   "Pražská šunka" (Sunca Praga) este o șuncă făcută din părți de picioare de porc, fierte și afumate. Încă de la început, fabricarea produsului s-a bazat pe selecția...