Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

EDA salută intenția de simplificare a viitorului PAC

Autor: Miruna Sorescumiercuri, 12 iulie, 2017

The European Dairy Association ( (EDA) a salutat inițiativele care vizează simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC).

 

Prezent la sediul Comisiei Europene, Alexander Anton, Secretar General al EDA, a declarat: ”Consultarea publică privind simplificarea și modernizarea PAC de către Comisia UE a fost esențială pentru acest proces și pentru a aduna noi idei care vor simplifica afacerile. Această conferință reprezintă un pas înainte către o PAC simplificată, care va sprijini strategia Comisiei privind ocuparea forței de muncă, creșterea economică și inovarea, în special în Europa rurală”.

 

Acesta a adăugat: ”Am fost întotdeauna un avocat ferm pentru stabilitatea și coerența politicii care este punctul central al acestui proces transparent lansat de Comisie. Recomandările noastre pentru viitoarea PAC sunt concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor celor trei piloni ai durabilității: economice, sociale și de mediu. Căutăm evoluția în actuala PAC, pentru a fi o îmbunătățire care să ofere claritate, predictibilitate și stabilitate”.

 

În plus, prin încercarea de a se asigura că sectorul produselor lactate din UE își poate menține și îmbunătăți competitivitatea și realizează oportunități de creștere, recomandările EDA abordează, de asemenea, necesitățile securității alimentare și obiectivele generale ale comisiei UE: locuri de muncă, creștere economică și competitivitate. ”Însă, doar o PAC bine finanțată poate atinge aceste obiective”, a concluziona Anton, citat de Dairy Industries.

Greenline a pus în funcțiune o capacitate de biogaz de 8,5 MW
Autor: meatmilk  /   miercuri, 5 iulie 2017

(Comunicat) Fabrica de biogaz din Vettin, aflată în municipiul Groß Pankow, a intrat în exploatare în mod regulat în aprilie 2017. Biroul de planificare Greenline, din Flensburg, este planificatorul general al instalației folosind materiale de intrare cum ar fi: gunoiul de grajd, gunoiul solid și silozul de porumb. Uzina de biogaz de 8,5...

Sága Foods Zrt viează creșterea exportului de produse din carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 28 iunie 2017

Procesorul ungar Sága Foods Zrt va cheltui aproximativ 2 milioane de euro în acest an pentru a extinde și moderniza capacitățile de procesare și ambalare a cărnii de pasăre, conform reprezentanților companiei.   Zsolt Keleti, CEO al Sága Foods, a declarat agenției locale de știri MTI că investiția face parte din strategia...