Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EDA: În sfârșit, calitatea proteinelor este recunoscută de un Regulament European

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 13 septembrie, 2017

Sectorul produselor lactate din UE, reprezentat de EDA (Asociația europeană a produselor lactate), și susținut de EWPA (Asociația Europeană a Procesatorilor de Zer), este de acord cu noile norme privind alimentele de slăbit (înlocuirea totală a dietei TDR,) propuse de Comisia Europeană. În special, EDA afirmă că susține noul conținut minim de proteine ​​recomandat de 75 g/zi, pentru produsele TDR.

 

Această recomandare privind proteinele reflectă cele mai recente rezultate științifice, după cum se menționează în avizul științific al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA). Având în vedere concluziile EFSA, EDA și EWPA, acestea subliniază faptul că un conținut minim de proteine ​​la 75 g/zi ar asigura faptul că produsele TDR sunt sigure și eficace pentru utilizarea dorită.

 

Totodată, EDA a declarat că importanța deosebită a noului regulament pentru sectorul produselor lactate este că, pentru prima dată, calitatea proteinelor a fost recunoscută în Regulamentul European. În plus, noua reglementare stabilește o legătură între nevoia de diete proteice de înaltă calitate și controlul greutății.

 

Alexander Anton, secretar general al EDA, a declarat că experții Comisiei ENVI a Parlamentului European au sprijinit noile norme privind TDR.

 

”Prin urmare, ne este surprinzător faptul că, în pofida unui sprijin clar în cadrul Comisiei ENVI și publicarea textului final al regulamentului, procedura de la articolul 105 alineatul (3) este acum utilizată de oponenții noilor norme privind TDR ca o ultimă încercare de a contesta regulamentul TDR la următoarea ședință a Parlamentului European”, a declarat Anton, citat de Dairy Reporter.

 

La rândul său, Bénédicte Masure, secretar general al EWPA, a adăugat că organizația a analizat în detaliu toate preocupările făcute de producătorii TDR cu privire la acceptabilitatea prețurilor și a gustului consumatorilor și consideră că creșterea costurilor, dacă este cazul, ar fi neglijabilă (5 eurocenți/porție).

 

”În cazul în care costurile și marjele de profit adăugate prin intermediul lanțului de producție și de aprovizionare sunt pur și simplu menținute fixe, în termeni absoluți, atunci posibila creștere de 5 cenți  pare modestă, atunci când se ia în considerare modificarea pasivă a valorii nutriționale și beneficiile consecvente pentru sănătate” , a spus Masure, care a adăugat:

 

”Suntem siguri că gustul produselor nu va fi afectat negativ de creșterea conținutului de proteine, deoarece laptele și proteinele din zer au un gust curat și neutru, apreciat de consumatori”. El a adăugat că, ”prin utilizarea de proteine ​​de înaltă calitate pentru lapte, este posibilă alinierea produselor TDR cu cele mai recente recomandări nutriționale. Scopul principal al produselor TDR este de a ajuta adulții supraponderali și obezi să piardă în greutate într-un mod sănătos.

 

Avizul științific al EFSA concluzionează că TDR trebuie să asigure un aport zilnic de proteine ​​zilnice de 75 g/zi, pentru atingerea acestui obiectiv. Ne așteptăm cu adevărat ca deputații europeni să sprijine pe deplin noul regulament privind TDR, care este în concordanță cu cele mai recente concluzii științifice”, a conchis Masure.

DuPont Nutrition & Health Creates ”Clean Label Hub” își extinde echipa de cercetare
Autor: Nora Marin  /   joi, 30 august 2018

DuPont Nutrition & Health a anunțat extinderea echipei de cercetare și dezvoltare prin crearea unui "centru de etichetare clean label" cu sediul în Brabrand. Intenționând să își consolideze proiectele de proiecte în domeniul nutriției sănătoase și a ofertelor de texturale ecologice, noi angajați se vor alătura echipei existente,...

Tendințe emergente pe piața lactatelor; aplicații și ingrediente
Autor: Nora Marin  /   joi, 2 august 2018

Lactatele clean label devin din ce în ce mai populare. La rândul lor, ingredientele cu etichetă curată se găsesc în diverse aplicații, oferind căi de a stimula proteinele, pre- și probioticele, vitaminele etc., dar și aromele care au menirea de a reduce zahărul din diferite alimente. Pentru a vedea care sunt tendințele în acest...