Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EDA: Strategia UE privind proteinele și sectorul produselor lactate

Autor: Mircea Demetermiercuri, 7 noiembrie, 2018

Asociația europeană a produselor lactate (EDA), vocea industriei de prelucrare a laptelui în întreaga Europă, a realizat, împreună cu IFCN, un studiu privind bilanțul proteic al UE în sectorul laptelui pentru a finaliza „Bilanțul proteic oficial al UE (PBS)”, în pregătirea viitoarei strategii UE privind proteinele.

 

Bilanțul oficial al UE privind proteinele, publicat de serviciile Comisiei Europene, nu include date privind importanța hranei din sectorul lactatelor, din cauza lipsei unor informații cantitative fiabile, cu privire la acest tip de furaje.

 

Tocmai de aceea, EDA consideră că studiul EDA-IFCN completează diferența cu datele pentru toate cele 28 de state membre ale UE.

 

În nota explicativă a Bilanțului UE privind proteinele, Comisia Europeană subliniază că „furajele (pășune, furaje verzi, siloz), reprezintă o sursă importantă de proteine, în special pentru rumegătoare”.

 

Noul studiu arată că, la nivelul UE, aproape 70% din consumul total de proteine ​​al vacilor de lapte provine din hrană, iar Irlanda (84%) și Austria (80%) au cel mai mare raport.

 

O altă constatare este faptul că 95% din grăsimea utilizată în fermele de lapte din Uniune este obținută în ferme și joacă un rol cheie, atât în ​​economia fermelor, cât și în ceea ce privește durabilitatea exploatațiilor agricole.

 

În acest sens, Secretarul general al EDA, Alexander Anton, a spus: „Susținem ideea generală de a stabili o strategie UE privind proteinele, mai ales că pășunile, furajele verzi sunt cultivate pe pășuni valoroase ecologic.

 

În volum, furajele reprezintă cel puțin 85% din dieta zilnică a vaciilor de lapte. Studiul comun EDA-IFCN arată că furajul produs în fermă este, de asemenea, o bază proteinică pentru sectorul produselor lactate din UE, reprezentând peste 80% din consumul total de proteine ​​la vacile din Irlanda sau Austria „.

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține...

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...