Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Editorial: In sanatate si belsug

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru sectorul de productie si procesare a carnii din Romania, anul 2012 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai dificili, din 1990 si pana acum. Inceput in scaderea accentuata si de viforul lunilor februarie si martie, continuat cu scandalul provocat de presa generalista, prin informatiile false despre calitatea produselor, informatii aruncate cu o totala iresponsabilitate in toata media autohtona, terminat in majorari de preturi dar mai ales cu temeri reale pentru viitor, anul a bulversat intreaga industrie.

Cu toate acestea, au fost si lucruri bune. In primul rand, Romania a reinceput sa exporte carne de porc. Pe partea de productie, fermele de suine au avut un spor insemnat, fata de anul anterior. Apoi, sectorul avicol a excelat. Nu mai putin important, piata Rusiei s-a redeschis pentru producatorii si procesatorii romani, vizita expertilor rusi din cursul lunii noiembrie incheindu-se cu rezultate foarte bune, fapt care, cu siguranta, se va materializa in viitoare contracte de export. Merita sa vorbim aici si despre demararea discutiilor pentru exportul de carne si produse din carne in China, despre situatia buna a exportului de ovine, sau despre exportul de carne de vita in Israel. Asadar, lucrurile nu au stat chiar atat de rau. Pana la urma, iata, piata si viata au asigurat un echilibru.

Pentru redactia revistei Fabrica de Carne, 2012 a insemnat consolidarea pozitiei de leader de necontestat al presei specializate. Mai cu seama, anul care se savarseste a fost definit pentru noi, dar si pentru intreaga industrie, de organizarea Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment de maxima importanta pentru toti fermierii, procesatorii, managerii si specialistii din cele doua sectoare ale industriei alimentare, manifestare care s-a bucurat, realmente, de un binemeritat succes si care va fi reluata in vara anului viitor.

Nu numai atat, insa. Tocmai pentru ca, alaturi de misiunea de informare, revista si-a asumat-o si pe aceea de a fi un instrument de lucru, Fabrica de Carne a intocmit in premiera, pentru presa romaneasca, Harta economica a sectorului de productie si procesare a carnii, care va fi disponibila incepand cu luna februarie 2013. Iar, pentru viitor, fiti siguri ca noutatile nu vor lipsi.

Dragi cititori, colaboratori, parteneri de afaceri, se cuvine sa va multumim pentru sprijinul acordat si in acest an Speram ca ne-am ridicat la nivelul asteptarilor dumneavoastra, iar, daca v-am mai si gresit, va rugam sa ne iertati. Gandind la un an 2013 mai bun si mai profitabil pentru toata lumea, va promitem ca va vom ramane aceiasi prieteni in care puteti avea toata increderea, aceiasi profesionisti ai informatiei de calitate, aceiasi specialisti ai promovarii intereselor dumneavoastra.

Sa ne reintalnim sanatosi, oameni buni, in sanatate si belsug

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...