Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Editorial: In sanatate si belsug

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru sectorul de productie si procesare a carnii din Romania, anul 2012 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai dificili, din 1990 si pana acum. Inceput in scaderea accentuata si de viforul lunilor februarie si martie, continuat cu scandalul provocat de presa generalista, prin informatiile false despre calitatea produselor, informatii aruncate cu o totala iresponsabilitate in toata media autohtona, terminat in majorari de preturi dar mai ales cu temeri reale pentru viitor, anul a bulversat intreaga industrie.

Cu toate acestea, au fost si lucruri bune. In primul rand, Romania a reinceput sa exporte carne de porc. Pe partea de productie, fermele de suine au avut un spor insemnat, fata de anul anterior. Apoi, sectorul avicol a excelat. Nu mai putin important, piata Rusiei s-a redeschis pentru producatorii si procesatorii romani, vizita expertilor rusi din cursul lunii noiembrie incheindu-se cu rezultate foarte bune, fapt care, cu siguranta, se va materializa in viitoare contracte de export. Merita sa vorbim aici si despre demararea discutiilor pentru exportul de carne si produse din carne in China, despre situatia buna a exportului de ovine, sau despre exportul de carne de vita in Israel. Asadar, lucrurile nu au stat chiar atat de rau. Pana la urma, iata, piata si viata au asigurat un echilibru.

Pentru redactia revistei Fabrica de Carne, 2012 a insemnat consolidarea pozitiei de leader de necontestat al presei specializate. Mai cu seama, anul care se savarseste a fost definit pentru noi, dar si pentru intreaga industrie, de organizarea Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment de maxima importanta pentru toti fermierii, procesatorii, managerii si specialistii din cele doua sectoare ale industriei alimentare, manifestare care s-a bucurat, realmente, de un binemeritat succes si care va fi reluata in vara anului viitor.

Nu numai atat, insa. Tocmai pentru ca, alaturi de misiunea de informare, revista si-a asumat-o si pe aceea de a fi un instrument de lucru, Fabrica de Carne a intocmit in premiera, pentru presa romaneasca, Harta economica a sectorului de productie si procesare a carnii, care va fi disponibila incepand cu luna februarie 2013. Iar, pentru viitor, fiti siguri ca noutatile nu vor lipsi.

Dragi cititori, colaboratori, parteneri de afaceri, se cuvine sa va multumim pentru sprijinul acordat si in acest an Speram ca ne-am ridicat la nivelul asteptarilor dumneavoastra, iar, daca v-am mai si gresit, va rugam sa ne iertati. Gandind la un an 2013 mai bun si mai profitabil pentru toata lumea, va promitem ca va vom ramane aceiasi prieteni in care puteti avea toata increderea, aceiasi profesionisti ai informatiei de calitate, aceiasi specialisti ai promovarii intereselor dumneavoastra.

Sa ne reintalnim sanatosi, oameni buni, in sanatate si belsug

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...