Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Efectivele de bovine Angus sunt de cca 16.000 de capete

Autor: Maria Demetriadmarți, 30 iunie, 2015

„In prezent, in Romania, exista in jur de 15.000-16.000 de capete de bovine Angus, rasa pura, insa daca vorbim de hibrizi numarul lor este inca pe atat. La inceput, din cauza faptului ca fermierii nu dispuneau de bani ca sa cumpere rase pure, am dezvoltat aceasta politica de hibridizare, mai ales deoarece caracteristicile morfo-productive se transmit foarte bine la animalele obtinute”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Vasile Pachitanu, presedintele Asociatiei Angus Romania.

 

Preturile la care pot fi achizitionate bovinele din rasa Angus variaza de la 1.200 de euro, pentru vitele intarcate, si pot ajunge pana la 2.500-3.000 de euro pentru animalele de clasa, cu pedigree.

„La livrarea din fermele mici sau mijlocii, pretul este de circa 2,5-3 euro pe kilogram. Exista un profit bun pentru crescatori si, pana la urma, este si o alternativa in aceasta degringolada a productiei de lapte”, afirma Vasile Pachitanu, care lucreaza in sectorul zootehnic de peste 40 de ani.

 

Fermierii care aleg sa isi ingrase extensiv animalele pot ajunge la un spor mediu zilnic de circa 1.200 de grame. Mai mult decat atat, un taur din aceasta rasa poate ajunge la o greutate de circa 900-1000 kg, iar vacile la aproximativ 600-700 de kg.

 

„Daca vorbim de profit, in cazul in care un fermier demareaza aceasta activitate cu 8 junici, iar fatarea are loc in anul 2, in cel de-al cincilea an poate avea peste 60 de animale”, declara Vasile Pachitanu. Asfel, un crescator de animale poate ajunge in cinci ani la un profit de circa 14.000 de euro.

Ameliorarea transportului animalelor în UE
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 20 februarie 2019

Parlamentul European a solicitat UE și statelor sale membre să aplice mai bine normele existente privind protecția animalelor transportate și să sancționeze toți infractorii.   Într-o rezoluție, adoptată cu 411 de voturi pentru, 43 împotrivă și 110 abțineri, deputații europeni au reînnoit cererea de aplicare puternică...

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...