Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Efectivele de bovine si porcine au scazut cu peste 30% in opt ani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Efectivele de bovine si porcine au scazut cu 30,9 %, respectiv 34,8%, iar cele de ovine si caprine au crescut cu 15,9 %, respectiv 66,3% in ultimii opt ani, potrivit rezultatelor provizorii ale Recensamantului General Agricol 2010, publicate joi de Institutul National de Statistica.

Comparativ cu Recensamantul General Agricol 2002, efectivele de bovine s-au redus la 1,985 milioane capete iar cele de porcine la 5,387 milioane capete, in timp ce efectivele de ovine au crescut la 8,386 milioane capete iar cele de caprine la 1,237 milioane capete. Efectivele de pasari au scazut la 78,867 milioane capete iar familiile de albine au crescut la 1,283 milioane.

Numarul exploatatiilor agricole a scazut cu 14% potrivit rezultatelor provizorii ale Recensamantului General Agricol 2010 iar suprafata agricola utilizata a exploatatiilor agricole a fost mai mica cu 4,5% fata de datele inregistrate la Recensamantul General Agricol 2002.

In anul 2010, volumul de munca desfasurat in cadrul exploatatiilor agricole fara personalitate juridica, exprimat in unitati de munca anuale (UAM), a fost de 1.608 mii, cu 38,2% mai mic fata de cel inregistrat la Recensamantul General Agricol 2002.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...