Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Efectivele de porci din UE, în creștere ușoară

Autor: Meat MIlkjoi, 5 martie, 2015

Efectivele de porci din fermele Uniunii Europene au înregistrat o creștere ușoară în a doua parte a anului trecut. Potrivit datelor, 26 din cele 28 state membre ale Uniunii Europene, la datele pe care le-au raportat Comisiei Europene în decembrie 2014, au identificat o creştere de 1% în totalul efectivelor de porci, comparativ cu decembrie 2013, informează PigProgress.net.

Aceasta este prima creştere a numărului porcilor în Uniunea Europeană din 2006, în ciuda diminuării preţului la porc din Iulie. Astfel, numărul porcilor de caren de peste 50 de kilograme din abatoare s-a situat mai jos de-a lungul anului, ceea ce sugerează că rezervele s-au înăsprit în prima parte a anului 2015. Acest fapt este susţinut de raporturile pieţei, în care numărul porcilor a fost mult mai limitat în ultimele săptămâni, fapt care a dat un oarecare sprijin preţurilor. Cu toate acestea, numărul purceilor şi al porcilor de îngrăşat în decembrie, menţine situaţia aprovizionării strânsă, fapt care poate fi doar temporar.

Pieţe-cheie au înregistrat mai mulţi porci pe teren inclusiv cele două mari efectivele, Germania şi Spania. Danemarca, Ţările de Jos şi Polonia au fost printre ceilalţi producători majori unde s-a înregistrat cresterea numărului de porc. În schimb, Franţa şi România şi-au redus efectivele lor, împreună cu mai mulţi producători mai mici. În general, efectivele de reproducţie ale UE au înregistrat o creştere marginală în decembrie 2014, pentru prima dată din 2006, notează Agroazi.

Amintim faptul că, în România, din cauza embargoului impus în vara trecută de Rusia, Efectivele de porci au înregistrat o tendință descendentă, în condițiile în care fermierii români sunt nevoiți să vândă carcasa de porc la poarta fermei sub prețul de producție.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...