Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Efectivele de porcine în 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 28 mai, 2014

Potrivit prevederilor Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului nr.1165/2008, privind statisticile referitoare la efectivele de animale şi la carne şi în concordanţă cu Programul Statistic Naţional Anual 2013, a fost efectuată cercetarea statistică „Efectivele de porcine- 2013”.

 

Rezultatele cercetării statistice, arată faptul că efectivele de porcine la 1 mai 2013, comparativ cu aceeaşi dată a anului 2012, au scăzut cu 1,4%, iar efectivul matcă a scăzut cu 1,6%.

 

Analizând distribuţia pe regiuni de dezvoltare a efectivelor de porcine la 1 mai 2013, comparativ cu 1 mai 2012 se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Sud Muntenia (+0,6 puncte procentuale), Nord_Est (+0.5), Centru (+0.1) şi a scăzut în regiunile: Vest (-0,3), Bucureşti – Ilfov (-0,4), Sud-Vest Oltenia (-0,5); iar în regiunile Nord-Vest şi Sud-Est a rămas constantă. (Biroul de Presă al INSSE)

efe

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...