Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Efectivele de porcine existente la 1 mai 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit prevederilor Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului nr.1165/2008, privind statisticile referitoare la efectivele de animale si la carne si in concordanta cu Programul Statistic National Anual 2012, a fost efectuata cercetarea statistica Efectivele de porcine la 1 mai 2012.

Rezultatele cercetarii statistice, arata faptul ca efectivele de porcine la 1 mai 2012, comparativ cu aceeasi data a anului 2011, au scazut cu 0,1%, iar efectivul matca a crescut cu 2,8%.

Analizand distributia pe regiuni de dezvoltare a efectivelor de porcine la 1 mai 2012, comparativ cu 1 mai 2011 se constata ca efectivele au crescut in regiunile: Sud Muntenia (+1,2 puncte procentuale), Sud-Vest Oltenia (+1,1), Vest (+0,2) si au scazut in regiunile: Nord-Est (-0,2), Sud-Est (-0,4), Nord-Vest (-0,5), Bucuresti – Ilfov (-1,4); iar in regiunea Centru au ramas constante. (Biroul de Presa al INS)

Anterior primirii acestui comunicat, doamna Stanca Tudor, director executiv al APRCP a declarat pentru revista Fabrica de Carne ca fermierii crescatori de porci din Romania au atins deja pragul de 2 milioane de capete, existand semne ca anul 2012 va fi foarte bun, din punct de vedere al productiei.

Cu toate acestea, fermierii au dificultati din cauza recuperarii incasarilor. Doamna Tudor a mai declarat ca, in ciuda productiei ridicate, pe piata se consemneaza o oarecare criza a carnii de porc, cauzata de scaderea importurilor: Pretul european al carnii de porc este asemanator celui din Romania iar, daca adaugam chelutielile de transport si celelalte costuri, vom vedea ca procesatorilor nu le mai convine, pe moment, sa importe. Pe de alta parte, productia autohtona este limitata. a precizat Stanca Tudor pentru revista Fabrica de Carne.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...