Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Efectul de „lupulone” diminueaza sanatatea pasarilor de curte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Federatiei Europene a Institutelor de Cercetari Microbiotice, specialistii americani care au studiat utilizarea de „lupulone” in cresterea pasarilor de curte poate reprezenta o problema globala de sanatate publica, din cauza rezistentei la antibiotice, facilitand dezvoltarea bacteriilor intestinale.

Amintim ca lupulone este un aditiv de crestere prezent in furaje, in fapt, un acid beta obtinut din humulus lupulus pe baza de hamei.

In studiul amintit, efectul de Lupulone a fost evaluat, determinandu-se actiunea sa asupra florei microbiotice a intestinului de pui. In cursul cercetarilor, prin adaugarea a 125 de unitati de Clostridium, s-a constatat ca nivelul de Lupulone a scazut semnificativ, diminuandu-se numarul speciilor patogene, atat in intestinul mediu, cat si in cecum.

Totusi, comparativ cu nivelul agentilor patogeni constatat in organismul pasarilor crescute fara a le fi administrat antibiotice, numarul acestora este oricum mai mic, in cazul pasarilor furajate, inclusive, cu acid beta. (I.S.)

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...