Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Efectul de „lupulone” diminueaza sanatatea pasarilor de curte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Federatiei Europene a Institutelor de Cercetari Microbiotice, specialistii americani care au studiat utilizarea de „lupulone” in cresterea pasarilor de curte poate reprezenta o problema globala de sanatate publica, din cauza rezistentei la antibiotice, facilitand dezvoltarea bacteriilor intestinale.

Amintim ca lupulone este un aditiv de crestere prezent in furaje, in fapt, un acid beta obtinut din humulus lupulus pe baza de hamei.

In studiul amintit, efectul de Lupulone a fost evaluat, determinandu-se actiunea sa asupra florei microbiotice a intestinului de pui. In cursul cercetarilor, prin adaugarea a 125 de unitati de Clostridium, s-a constatat ca nivelul de Lupulone a scazut semnificativ, diminuandu-se numarul speciilor patogene, atat in intestinul mediu, cat si in cecum.

Totusi, comparativ cu nivelul agentilor patogeni constatat in organismul pasarilor crescute fara a le fi administrat antibiotice, numarul acestora este oricum mai mic, in cazul pasarilor furajate, inclusive, cu acid beta. (I.S.)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...