Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Efectul de „lupulone” diminueaza sanatatea pasarilor de curte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Federatiei Europene a Institutelor de Cercetari Microbiotice, specialistii americani care au studiat utilizarea de „lupulone” in cresterea pasarilor de curte poate reprezenta o problema globala de sanatate publica, din cauza rezistentei la antibiotice, facilitand dezvoltarea bacteriilor intestinale.

Amintim ca lupulone este un aditiv de crestere prezent in furaje, in fapt, un acid beta obtinut din humulus lupulus pe baza de hamei.

In studiul amintit, efectul de Lupulone a fost evaluat, determinandu-se actiunea sa asupra florei microbiotice a intestinului de pui. In cursul cercetarilor, prin adaugarea a 125 de unitati de Clostridium, s-a constatat ca nivelul de Lupulone a scazut semnificativ, diminuandu-se numarul speciilor patogene, atat in intestinul mediu, cat si in cecum.

Totusi, comparativ cu nivelul agentilor patogeni constatat in organismul pasarilor crescute fara a le fi administrat antibiotice, numarul acestora este oricum mai mic, in cazul pasarilor furajate, inclusive, cu acid beta. (I.S.)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...