Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Efectul de „lupulone” diminueaza sanatatea pasarilor de curte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Federatiei Europene a Institutelor de Cercetari Microbiotice, specialistii americani care au studiat utilizarea de „lupulone” in cresterea pasarilor de curte poate reprezenta o problema globala de sanatate publica, din cauza rezistentei la antibiotice, facilitand dezvoltarea bacteriilor intestinale.

Amintim ca lupulone este un aditiv de crestere prezent in furaje, in fapt, un acid beta obtinut din humulus lupulus pe baza de hamei.

In studiul amintit, efectul de Lupulone a fost evaluat, determinandu-se actiunea sa asupra florei microbiotice a intestinului de pui. In cursul cercetarilor, prin adaugarea a 125 de unitati de Clostridium, s-a constatat ca nivelul de Lupulone a scazut semnificativ, diminuandu-se numarul speciilor patogene, atat in intestinul mediu, cat si in cecum.

Totusi, comparativ cu nivelul agentilor patogeni constatat in organismul pasarilor crescute fara a le fi administrat antibiotice, numarul acestora este oricum mai mic, in cazul pasarilor furajate, inclusive, cu acid beta. (I.S.)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...