Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EFSA a revizuit metodele de inspecție a cărnii

Autor: Ilie Stoianmarți, 2 iulie, 2013

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a realizat o revizuire a metodelor de inspecţie şi control din industria cărnii de vită, ovine şi caprine, respectiv vânat, şi a publicat recomandări pentru îmbunataţirea metodologiei de control în cazul acestor ramuri ale industriei cărnii. Această revizuire va servi drept bază ştiinţifică pentru modernizarea inspecţiei cărnii pe teritoriul Uniunii Europene.

Cu o abordare pe baza riscurilor, EFSA a identificat şi ordonat pericolele asupra sănătăţii publice în industria cărnii şi a recomandat, la cererea Comisiei Europene, îmbunătăţiri la procedurile de inspecţie din această industrie, pentru a proteja consumatorii de aceste pericole.

Practicile tradiţionale de inspecţie a cărnii nu sunt totdeauna potrivite pentru depistarea pericolelor existente ca infecţiile cu Salmonella sau Campylobacter sau contaminarea de substanţe chimice ca poluanţii organici persistenţii sau substanţele interzise.

Astfel, Comisia Europeană a decis modernizarea metodologiei de inspecţie a cărnii din Europa. EFSA a identificat principalele pericole legate de diferitele specii de animale de carne şi le-a ordonat după gradul lor de risc pentru populaţie.

Factorii de risc biologici au fost ordonaţi după impactul sau incidenţa bolii cauzate de ei, severitatea bolii la om şi dovada că aceasta poate fi legată de consumul de carne. De asemenea, EFSA a recomandat şi indicatoare epidemologice armonizate.

Recomandările experţilor includ atât imbunătăţirea practicilor existente, cât şi metode alternative pentru inspecţia cărnii, ţinând cont de implicaţiile acestora în practicile curente de supraveghere şi bunăstare a animalelor.

(agrobroker.ro)

Greenpeace cere scăderea producției de lapte și carne
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 14 martie 2018

Ca și când n-ar avea altă treabă mai bună de făcut, Greenpeace a lansat la începutul săptămânii un manifest prin care cere scăderea activităților din fermele de lapte, diminuarea producției de lapte și scăderea consumului de lactate, zice-se, ”pentru o planetă mai sănătoasă”.   Ca răspuns la manifestul...

C.E. invită la dialog pe tema diminuării risipei de alimente
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 februarie 2018

(Comunicat) In prezent Comisia Europeană are în vedere domeniul de aplicare a noii propuneri de promovare a economiei circulare, care prevede inclusiv acțiuni de prevenire și combatere a risipei alimentare.   Reprezentanții MADR sunt membri în cadrul grupului de lucru ”EU Platform on Food Losses and Food Waste” – platformă...