Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Efsa cere modificarea metodelor de analiza si control

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit MeatProces.com, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) solicita printr-un Raport inaintat Comisiei Europene modernizarea modalitatilor de control ante si post-mortem ale porcilor sacrificati in vederea procesarii.

Cauza acestei solicitari vine ca urmare a constatarii faptului ca metodele actuale nu evidentiaza in totalitate posibilele pericole prezentate de Salmonella, Yersinia enterocolitica, Toxoplasma si Trichinella, mai ales in urma mutatiilor survenite in ultimii ani.

Din pacate, Romania, alaturi de Lituania si Polonia, este data ca exemplu negativ, in toate cele trei tari fiind semnalate prezente ale acestor germeni la animale si in alimente.

Organismul european solicita ca propunerile pentru noile metode de analiza si laborator sa fie prezentate intr-un nou raport, in cursul anului 2012.

Studiu: Cele mai multe microîntreprinderi activează în comerț
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 septembrie 2019

(Comunicat) Instant Factoring, primul fintech românesc de micro-factoring online, publică un nou studiu despre evoluția microîntreprinderilor din România, companii cu o cifră de afaceri de până la 500.000 euro.   Potrivit studiului, microîntreprinderile din România își continuă traiectoria de creștere: la nivelul anului...

Piata Domenii din Bucuresti controlata de comisarii ANPC
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 septembrie 2019

(Comunicat) Comisari din cadrul CRPCR Bucuresti-Ilfov au efectuat un numar de 19 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in Piata Domenii, din Bucuresti.   Actiunile de control au vizat verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea: articolelor textile...