Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Efsa cere modificarea metodelor de analiza si control

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit MeatProces.com, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) solicita printr-un Raport inaintat Comisiei Europene modernizarea modalitatilor de control ante si post-mortem ale porcilor sacrificati in vederea procesarii.

Cauza acestei solicitari vine ca urmare a constatarii faptului ca metodele actuale nu evidentiaza in totalitate posibilele pericole prezentate de Salmonella, Yersinia enterocolitica, Toxoplasma si Trichinella, mai ales in urma mutatiilor survenite in ultimii ani.

Din pacate, Romania, alaturi de Lituania si Polonia, este data ca exemplu negativ, in toate cele trei tari fiind semnalate prezente ale acestor germeni la animale si in alimente.

Organismul european solicita ca propunerile pentru noile metode de analiza si laborator sa fie prezentate intr-un nou raport, in cursul anului 2012.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...