Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Efsa cere modificarea metodelor de analiza si control

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit MeatProces.com, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) solicita printr-un Raport inaintat Comisiei Europene modernizarea modalitatilor de control ante si post-mortem ale porcilor sacrificati in vederea procesarii.

Cauza acestei solicitari vine ca urmare a constatarii faptului ca metodele actuale nu evidentiaza in totalitate posibilele pericole prezentate de Salmonella, Yersinia enterocolitica, Toxoplasma si Trichinella, mai ales in urma mutatiilor survenite in ultimii ani.

Din pacate, Romania, alaturi de Lituania si Polonia, este data ca exemplu negativ, in toate cele trei tari fiind semnalate prezente ale acestor germeni la animale si in alimente.

Organismul european solicita ca propunerile pentru noile metode de analiza si laborator sa fie prezentate intr-un nou raport, in cursul anului 2012.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...