Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Efsa cere modificarea metodelor de analiza si control

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit MeatProces.com, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) solicita printr-un Raport inaintat Comisiei Europene modernizarea modalitatilor de control ante si post-mortem ale porcilor sacrificati in vederea procesarii.

Cauza acestei solicitari vine ca urmare a constatarii faptului ca metodele actuale nu evidentiaza in totalitate posibilele pericole prezentate de Salmonella, Yersinia enterocolitica, Toxoplasma si Trichinella, mai ales in urma mutatiilor survenite in ultimii ani.

Din pacate, Romania, alaturi de Lituania si Polonia, este data ca exemplu negativ, in toate cele trei tari fiind semnalate prezente ale acestor germeni la animale si in alimente.

Organismul european solicita ca propunerile pentru noile metode de analiza si laborator sa fie prezentate intr-un nou raport, in cursul anului 2012.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...