Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

EFSA: Este necesar un control mai strict, privind salmonela în UE

Autor: Mircea Demeterluni, 4 martie, 2019

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a declarat că stabilirea unor obiective mai stricte pentru salmonella la găinile ouătoare la nivelul fermei, ar putea contribui la reducerea incidentelor cu această origine cu jumătate.

 

EFSA a estimat că, dacă incidentele în fermă ar fi reduse la 1%, cazurile de salmoneloză la om, transmise prin găinile ouătoare, ar scădea cu 50%.

 

Agenția recomandă, de asemenea, modificarea listei tipurilor de salmonela, pentru a reflecta modificările tulpinilor care afectează în prezent sănătatea umană.

 

De asemenea, EFSA evaluează rolul jucat de sistemul de creștere pentru găinile ouătoare, spunând că găinile cu crescute în cuști tind să aibă niveluri mai mari de salmonelă, decât păsările crescute în sisteme alternative (hambar, cu rază liberă și ecologice).

 

Experții au concluzionat că apariția Salmonella este mai redusă la găinile care sunt crescute în sisteme de locuințe alternative, decât în ​​sistemele de cuști. Cu toate acestea, motivele nu pot fi explicate pe deplin, din cauza lipsei de dovezi științifice. ”

 

Cu toate acestea, agenția notează o legătură concludentă între densitatea sporită și stresul, ceea ce duce la apariția, persistența și răspândirea salmonelei la efectivele de găini ouătoare.

 

Salmoneloza este cea de-a doua boală alimentară cea mai răspândită, după campylobacterioza din UE și este o cauză importantă a focarelor alimentare. În 2017, statele membre au raportat 91.662 de cazuri la om.

Specialiști internaționali, în sprijinul românilor pentru a elimina PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 aprilie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit miercuri, 3 aprilie 2019, la sediul MADR o delegație de experți în domeniul pestei porcine africane, condusă de Dr. Jose Manuel Sanchez-Vizcaino, profesor de sănătate animală la Universitatea din Madrid și expert al Organizației Mondiale pentru Sănătate...

ANSVSA solicită sprijinul populației pentru stingerea focarelor de PPA
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evolueazăîn197 de localități din 19 de județe, cu un număr de 716 focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 2 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.486 de porci afectați de boală și există 1.249 cazuri la...