Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Elvetia a interzis importul de porci din România

Autor: Meat MIlkjoi, 10 iulie, 2014

Incepand de miercuri, 9 iulie, Elvetia a interzis importul de porci vii si orice fel de carne de porc care provine din mai multe tari europene, unde au fost depistate cazuri de pesta porcina africana, transmite AFP. Autoritatile sanitare elvetiene au precizat ca sunt vizate importurile din Bulgaria si Romania, precum si anumite regiuni din Croatia si Letonia.

Interdictia se refera la porci si mistreti, precum si la carnea care provine de la aceste animale, dar si la embrioni, material seminal si ovule. Aceasta maladie porcina porcina, endemica in unele regiuni din Africa si-a facut aparitia si in Peninsula Balcanica, raspandindu-se pana aproape de Rusia.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pesta porcina africana au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicand numai mistreti, in zonele limitrofe Belarusului. Dupa descoperirea luna trecuta a unor mistreti morti, dintre care multi atinsi de pesta porcina africana, Letonia a decis sa ia masuri de sacrificare a mistretilor. (agrobroker.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...