Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Elveţia, poarta producatorilor europeni catre piaţa rusească

Autor: Meat MIlkmarți, 19 august, 2014

Producătorii europeni caută mijloace pentru a ajunge pe piaţa ruseacă şi de a evita embargoul în încercarea de a scăpa de excesul de lapte, carne sau legume de pe piaţa UE. O modalitate frecvent folosită este aceea de a „tranzita” Elveţia, se arată într-un raport al ministerului Agriculturii din această ţară, informeaza Recolta.

Elveţia a fost exceptată de la embargoul rusesc care a vizat statele din blocul european precum şi SUA, Australia, Canada sau Norvegia – care nu este membră UE.

Potrivit unei declaraţii făcută de Anne Rizzoli, purtător de cuvânt al Oficiului Federal al Agriculturii din Elveţia pentru o publicaţie locală, mai multe companii au fost contactate de exportatori de fructe şi legume din UE, în încercarea de a ajunge pe piaţa rusească.

Reprezentantul autorităţilor a refuzat însă să precizeze numele companiilor sau a ţărilor din care provin acestea, invocând „probleme de securitate”. Procedura de înregistrare pentru companiile care vor să exporte în Rusia rămâne neschimbată, a precizat Rizzoli. Ea a subliniat că Elveţia nu este responsabilă pentru companiile care exportă bunuri către Rusia pe cont propriu.

Pe 6 august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a semnat o lege care vizezază măsuri economice pentru protejarea securităţii ţării. Decretul a intrat în vigoare începând cu a doua zi, pe 7 august, aproape toate importurile de produse agricole din statele europene, SUA, Norvegia, Canada fiind interzise.
Lista include carne, pui, peşte, produse lactate, nuci, fructe şi legume. Măsurile nu vizează mâncarea şi produsele pentru bebeluşi.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...