Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Emerson Technik: Tehnologizarea si eficientizarea productiei

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Dezvoltarea economico-sociala din ultimii 20 de ani a produs schimbari majore in toate industriile existente in Romania. De-a lungul anilor au aparut produse si tehnologii noi care au schimbat viziunea consumatorului roman si a potentialului pietei.

Ca urmare, cererile de pe piata de consum din Romania sunt din ce in ce mai selective referitor la calitatea, igiena si manevrabilitatea produselor si preparatelor din carne si nu numai.

Producatorii din industria alimentara din Romania isi indreapta astfel atentia catre sisteme noi, sisteme ce pot raspunde standardelor de siguranta si calitate cerute de consumatori.

De asemenea, termenul de valabilitate marit este un motiv in plus pentru care liniile de feliere si ambalare sunt din ce in ce mai populare in fa­bricile de produse si preparate din carne si lactate din Romania.

Astfel portiile cu gramaj fix, ambalate direct la producator, ce vor oferi cumparatorului siguranta unui produs de calitate, care respecta stan­dardele de igiena si beneficiaza de un termen de valabilitate mai mare, vor fi produsele de viitor pentru consumul din Romania.

Venind in ajutorul producatorilor din industria alimentara, Emerson Technik prezinta utilaje de ultima generatie ce ofera acestora posibilitatea de a aduce pe piata produse, respectand toate cerintele consumatorului, la standarde europene.

DIVIDER 440, utilaj fabricat in Germania de producatorul de utilaje pentru feliere si portionare, TREIF Maschinenbau GmbH, ofera o feliere de inalta performanta.
Designul compact si dimensiunile reduse ale DIVIDER-ului 440 asigura o utilizare optima a spatiului si combina aceste beneficii cu performanta capacitatii oferite, asemanatoare cu cea a utilajelor de dimensiuni foarte mari.

Feliatorul permite un grad ridicat de flexibilitate din moment ce produsul poate fi schimbat fara a fi nevoie sa fie schimbate componente mecanice ale sistemului. Utilajul poate fi folosit in diverse moduri datorita capacitatii de a lucra in cadrul liniilor de productie.
Cu ajutorul sistemului SAS (Stacking As you Slice – Aranjarea produsului in timpul taierii), unic in lume (patent TREIF), utilajul ofera o feliere optima a produsului, feliile fiind asezate cu precizie mult mai mare chiar daca acestea sunt dispuse in inaltime pana la aproximativ 100 mm.

Clestele de prindere cu vacuum, de asemenea sistem patentat, tine in siguranta produsele foarte fine, cum ar fi produsele fierte, asigurand astfel fiabilitatea crescuta a productiei. Cu un maxim de pana la 1760 de taieri pe minut, prezentarea produsului este variata, fiind posibila asezarea in model turn, evantai, portionat, egalizat sau intercalat.

Camera extensibila pana la 220 mm este solutia speciala pentru acomodarea produselor de dimensiuni mari, astfel putand fi feliate si ambalate si acestea. Datorita dimensiunilor foarte reduse, a greutatii de aproximativ 620 kg si a performantelor oferite, utilajul este potrivit atat fabricilor de mici dimensiuni, cat si marilor fabrici din industrie.

Multumita variatelor module de aplicare, feliatorul poate fi extins pentru a se acomoda cerintelor mai sofisticate, oferind diferite solutii de organizare in linie. Astfel, cu sisteme de benzi de transport care se pot construi dupa nevoile fiecarui client, utilajul poate fi conectat la orice masina de ambalat cu termoformare, de capacitati mici si medii pentru ambalarea produselor feliate.

Una dintre multele solutii este masina de ambalat cu termoformare Variovac – Primus. Putand fi conectata prin extinderea benzii masinii de feliat, Primus se prezinta ca o masina complexa, de mare capacitate.
Conectarea directa intre cele doua utilaje automatizeaza procesul de ambalare, astfel reducandu-se si costurile cu personalul.

Cu o constructie solida ce reprezinta cadrul masinii, Primus ofera, de asemenea, o multitudine de module de extensie atat in zonele de incarcare, cat si in zona de taiere/etichetare, rezultand in mai mult de 900 de combinatii diferite de cadre.

Sistemele de ridicare separate pentru formare si sigilare sunt controlate in mod automat si garanteaza un grad ridicat de performanta si un spatiu mai generos pentru integrarea componentelor aditionale la utilaj.

Unitatea servo-motoare garanteaza o viteza de avansare maxima, conexiunile disponibile la dispozitivele periferice (sistem etichetare, sistem feliere, sistem umplere etc.) fiind standard.

Diversele patente ofera o abordare simpla a celor mai inalte standarde de calitate. Masinile de ambalat cu termoformare VARIOVAC se evidentiaza pentru avantajele oferite, prin faptul ca nu consuma apa proaspata pentru racit, VARIOVAC fiind primul producator de pe piata care a integrat sistemul de racire cu circuit.

Panourile laterale complet demontabile ofera un standard de igiena ridicat si faciliteaza efectuarea operatiilor de service asupra masinii. Confortul operarii si al echipamentului este dat de sistemul de control SPS Siemens S7, care ofera o modalitate simpla de software prin schimbarea cardurilor de memorie.

Componentele VARIOVAC sunt provenite de la furnizori cunoscuti cum ar fi Festo si SIEMENS, ceea ce face ca disponibilitatea acestora sa fie accesibila oriunde in lume.

Pentru ambalarea produselor feliate, se recomanda folosirea filmului semi-rigid, astfel obtinand niste caserole care sa permita ambalarea in cele mai bune conditii a feliilor. Pentru modelul inferior al caserolei, se pot folosi diferite insertii speciale cu modele care ajuta la sustinerea feliilor in functie de dimensiunea acestora si de produsul ambalat. De asemenea, la cerere, se pot livra insertii speciale care sa permita imprimarea siglei producatorului pe partea inferioara a caserolei.

VARIOVAC echipeaza optional masinile de ambalat cu celula foto. In cazul folosirii de film superior imprimat, pentru un design mai exclusi­vist al caserolei, celula foto ne permite o aliniere a filmului mult mai rapida si mai exacta, fapt pentru care pierderile de film sunt reduse la minimum.

Tot optional se pot monta diferite sisteme de etichetare, pentru aplicarea de coduri de bare, etichete cu numarul lotului si data de productie sau chiar etichete cu design special si denumirea produsului respectiv.

In cazul vanzarii in supermarketuri, recomandam ca ambalajele sa fie dotate cu “Euro agatatoare”, fapt care permite amplasarea ambalajelor si in vitrinele cu expunere verticala a magazinelor.

Tavitele produse pe masina de ambalat VARIOVAC pot fi prevazute cu colturi cu deschidere usoara “Easy open” pentru a facilita deschiderea ambalajului de catre consumatorul final, si cu colturi rotunde cu finisaj perfect pentru o prezentare cat mai profesionala. Toate acestea sunt disponibile datorita sistemului de sigilare tip contur al tavitelor formate, fapt extrem de important deoarece incalzirea pentru sigilare se face doar pe rama ambalajului si nu pe intreaga suprafata a filmului superior, asigurand astfel si o pastrare perfecta a produselor ambalate neincalzite.

Toate acestea fac din feliatorul TREIF DIVIDER si masina de ambalat VARIOVAC PRIMUS, alegerea perfecta pentru o linie moderna si profesionala de feliere-ambalare a produselor din carne si cascaval.

Produsele TREIF si VARIOVAC sunt disponibile in Romania prin reprezentantul oficial SC EMERSON TECHNIK SRL.

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...