Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Emerson technik

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

EMERSON TECHNIK va asteapta pentru prezentarea urmatoarelor produse in cadrul ALIMENTA 2011 in perioada 19-23 octombrie.

Vom avea placerea sa va facem cunoscute si noutatile tehnologice aparute in portofoliul nostru prin colaborarea cu urmatoarele firme:

ALCO FOOD MACHINES GmBH
Este o firma de famile infiintata in anul 1977, specificul fiind producerea de utilaje pentru piata germana din domeniul alimentar. Sunt prezenti in acesta industrie cu sisteme de formare, portionare, tenderizare, pesmetare pentru diferite produse cum ar fi: hamburgeri, chiftele, cordon bleu, schnitele. Totodata aceste linii pot fi completate de sisteme de congelare rapida.

TRAVAGLINI SpA
Firma specializata in proiectarea si fabricarea urmatoarelor echipamente:
– Camere de afumare, fermentare si uscare pentru carnati si sunci;
– Camere igienice si sisteme de aer conditionat;
– Cuptoare pentru mortadella;
– Sisteme de decongelare pentru carne si alte produse alimentare;
– Linii de pasteurizare, sisteme de congelare in spirala si tunele de congelare;
– Depozite frigorifice cu Freon ecologic, amoniac si glicol;
– Linii de climatizare pentru cascaval si peste.

ILAPACK PACKAGING MACHINERY
Este o companie elvetiana care produce sisteme complete de ambalare orizontala flow pack, flow bag, MAP, linii speciale de cantarire, sortare, multi head, ambalare verticala. Masinile ofera flexibilitate in functie de dimensiunile produselor si tipul de ambalare cu costuri minime pentru foliile folosite.


Gama de cutite, masate si diverse ustensile DICK
In anul 1778 compania Dick a fost fondata in orasul Essligen si este in continuare o afacere de familie de mai bine de 230 de ani. Compania Dick este singurul producator din lume care asigura o gama completa de cutite, masate, ustensile pentru bucatari si macelari, oferind de asemenea masini de rectificat, ascutit si polisat cutite.


Masina de ascutit DICK – RS 75
RS 75 este o masina de ascutit cutite ce permite o ascutire usoara si eficienta cu un consum minim al cutitului. Ascutirea se face cu doua discuri diamantate fara a modifica duritatea si unghiul de taiere al acestuia.


Masina de ascutit DICK – RS 150 DUO
RS 150 DUO permite o ascutire usoara si precisa a cutitelor in 2 etape:
– prin trecerea cutitului prin doua discuri diamantate pentru obtinerea unghiului de taiere
– prin trecerea cutitului prin doua discuri ceramice pentru o ascutire fina.


Masina de ascutit DICK – SM 111
SM 111 permite controlul unghiului de ascutire cu ajutorul a doi suporti magnetici. Ascutirea se face in mediu controlat (racit cu apa) in trei etape:
– cu doua pietre abrazive pentru obtinerea unghiului de taiere
– cu doua discuri ceramice pentru o ascutire fina
– cu un disc de pasla pentru polisare.


Masina de ascutit DICK – SM 160 T
SM 160 T permite ascutirea cutitelor de transare si a cutitelor de cuter cu capacitate de pana la 120 litri, aceastea putand fi de orice forma. Ascutirea se face cu ajutorul dispozitivului UB3F in mediu controlat (racit cu apa) in trei etape:
– cu banda abraziva pentru obtinerea unghiului de taiere
– cu perie lamelara abraziva pentru ascutire fina
– cu perie lamelara textila pentru polisare.


Masina de ascutit DICK – KL 205
KL 205 este o masina de ascutit cutite si site pentru masina de tocat carne. Constructia acesteia este una robusta, din inox, permitand o ascutire precisa a sitelor si cutitelor de masina de tocat pana la un diametru de 200 mm. Pentru racirea pieselor in timpul procesului de ascutire, masina este dotata cu un rezervor extern de apa si o pompa
de recirculare.


Fierastraul circular FREUND – K18-01
Fierastraul circular K18 – 01 foloseste un disc de 180 mm, cu un dispozitiv simplu de reglare a adancimii de taiere fiind folosit la taierea carcasei inclusiv a partilor cu os. Aparatul dispune de o frana electronica capabila sa opresca aparatul in 3 secunde.


Trimmer FREUND – EL128C
Trimmer-ul EL128C este actionat de catre un Endeavour electric cu ajutorul unui cablu de transmisie flexibil si cu ajutorul controlului de adancime. Acesta este folosit la fasonarea cu precizie a bucatilor de carne, la recuperarea de carne de pe bucatile de slanina si la filetarea
fina a pestelui.


Masina de umplut cu vacuum FREY – F 190 SA
Cu peste 60 de ani de experienta in producerea de masini de umplut, firma FREY Maschinenbau este prezenta cu modelul de ultima generatie F 190 SA. Acesta reuseste ca si modelele precedente sa ridice noi standarde in ceea ce priveste igiena, exactitatea portionarii, versatilitatea si viteza de lucru. Cu ajutorul sistemului Peek Cam, este folosita o noua combinatie de material care ne permite sa concentram toata uzura rotorului catre aceasta piesa, ducand astfel la costuri de mentenanta si service mult mai reduse.
Pentru masina de umplut F 190 SA, se pot adapta atat capul de tocare WK 130 cat si faimoasele linii de portionat mici si/sau carne tocata CLPS 300.

Masina de legat specialitati RUDOLF SCHAD – E 85
Specializata in productia de mici utilaje si echipamente pentru carmangerii, Schad ne ofera modelul E 85 pentru a lega sfoara pentru specialitati, bacon si alte produse. Acest model este foarte robust, necesita mentenanta putina si datorita sistemului de lucru aduce mari economii in ceea ce priveste costurile cu personalul.
Cu o capacitate de pana la 2.900 noduri pe ora si optional masa de lucru, E 85 reprezinta alternativa eficienta la sistemul clasic de legare.

Celula de fierbere si afumare BASTRA – BASTRAMAT 4000
Folosita pentru inrosirea, zvantarea, afumarea si fierberea preparatelor din carne utilizeaza carucioare cu dimensiuni de 1000 x 1000 x 2000 mm.
Constructia
Celula este proiectata cu rampa de intrare pentru economie de spatiu, cu usa cu hublou pentru vizitare pentru a nu deranja tratamentul termic, cu deflectoare de perete si multe alte sisteme necesare pentru a usura munca operatorului si pentru a obtine produse finite de calitate superioara.
Calculatorul Touch Screen TS 800
Calculatorul este instalat intr-un panou control din otel inoxidabil langa celula sau pe perete, acesta putand fi conectat la PC cu posibilitatea controlului din software.
Programarea se face prin intermediul touch screenului de dimensiuni foarte mari avand o descriere cu text clar a programelor si utilizare in limba romana.


Masina de injectat INJECT STAR – BI 152 P
Gama de produse a companiei Inject Star cuprinde de la masini de injectat pentru utilizarea in companiile mici pana la sisteme de uz industrial.
Masina de injectat BI 152 P se adreseaza companiilor mici si mijlocii, avand o gama larga de aplicare folosind de la 76 la 152 de ace de injectare cu care se poate realiza injectarea produsului cu sau fara os. Masina poate fi configurata cu ace si cutite individual, fie cu o
combinatie a acestora.


Masina pentru portionat Treif – Puma 700 EB
Model foarte popular pe piata din Romania, Puma 700 EB reprezinta modelul de mijloc al producatorului Treif. Cu o viteza de taiere de pana la 400 portii pe minut si o dimensiune a camerei de taiere de 220×240 mm cu lungime de 700 mm, masina de portionat Puma 700 EB este ideala pentru majoritatea produselor. Astfel, poate fi utilizata pentru carne proaspata (cu si fara os), produse fierte si afumate, salamuri si produse din cascaval. Modelul, 700 EB este dotat cu un control computerizat, datorita caruia putem regla o multitudine de parametrii, inclusiv grosimea feliilor, numarul de felii, modul de asezare, etc. Deasemenea putem salva programe pentru diferite produse, inclusiv programe de optimizare in functie de lungimea produsului. Cu ajutorul benzii pentru produs se pot forma portii pentru o ambalare mult mai exacta si mai usoara.

Puma 700 EB, poate portiona produse in felii de o grosime variabila intre 0,5 si 250 mm, fapt care il recomanda si ca feliator de produs finit, oferind astfel o mai mare plaja de utilizari.


Masina automata pentru feliat TREIF – DIVIDER 440
Treif, specialistul in portionare si feliere, ne propune modelul Divider 440 pentru firmele care vor sa faca pasul in felierea industriala profesionala. Datorita sistemului unic SAS care controleaza banda de produs si o ridica pentru a prelua fiecare felie taiata, Treif ne garanteaza un aspect impecabil al produsului final. Flexibilitatea este definitorie pentru Divider 440 unde cu modificari minime, putem felia o gama diversificata de produse, lucru foarte util pentru producatorii care nu sunt specializati pe anumite produse. Pentru produsele extrem de moi, Treif ne pune la dispozitie un gripper cu vacuum, sistem care este patentat. Deasemenea, extinderea benzii pentru a se putea adapta la diferite masini de ambalat este disponibila in functie de necesitatile fiecarui client.


Masina pentru sigilat caserole VARIOVAC – ROTARIUS
Rotarius face parte din gama de masini pentru sigilat caserole a producatorului Variovac. Chiar daca este modelul semi-automat, datorita sistemului unic al mesei rotative, se pot atinge productivitati impresionante. Sistemul unic de protectie pentru injectarea gazelor cu mai mult de 21% Oxigen, este disponibil si pe Rotarius si astfel fara costuri aditionale de achizitie si mentenanta, putem ambala produsele cu orice amestec de gaz pentru a le garanta o conservabilitate cat mai ridicata.

Desi semi-automata, datorita sistemului de masa rotativa, masina de ambalat Rotarius ne garanteaza un mod de lucru continuu fara timpi morti, comparativ cu sistemul clasic tip sertar. Cu toate acestea, spatiul ocupat de aceasta masina de ambalat este extrem de redus (numai 1,6 mp) lucru care ne permite foarte mare flexibilitate in amplasarea ei.
Toate acestea recomanda masina de ambalat Rotarius tuturor companiilor care doresc sa ambaleze in atmosfera modificata cantitatile necesare cu costuri de achizitie si intretinere minime.


Masina de ambalat cu termoformare VARIOVAC – OPTIMUS
Variovac este o marca foarte cunoscuta datorita masinilor de ambalat cu o ergonomicitate ridicata. Calitatea produselor si timpul redus necesar schimbarii dimensiunilor ambalajelor le recomanda ca fiind foarte flexibile si rezistente. Optimus face parte din gama masinilor de
ambalat cu termoformare, reprezentand cel mai mic model disponibil. Datorita flexibilitatii maxime de care dau dovada toate produsele Variovac, pe masina de ambalat cu termoformare Optimus putem folosi film flexibil si/sau semi-rigid. Astfel, masina de ambalat poate fi folosita pentru ambalarea vracurilor de produs finit sau carne proaspata, dar in acelasi timp si a produselor ambalate pentru consumatorul final, in tavite de produse feliate sau diferite alte portionari. Tocmai de aceea, acest model isi dovedeste succesul pentru piata din Romania, o piata inca in crestere, unde producatorii trebuie sa acopere intreaga gama de produse ambalate si sa poata reactiona rapid si cu costuri minime la orice modificari de tipuri si moduri de ambalare.

Componentele utilizate in constructia masinii sunt de cea mai buna calitate, de la producatori de top cum ar fi Siemens, Bosch, Festo. Pentru injectarea cu gaze, in special pentru gazele cu mai mult de 21% Oxigen in componenta, Optimus ne pune la dispozitie un sistem patentat de siguranta, care ne permite sa renuntam la pompa rosie pe care o folosesc ceilalti producatori, sistem costisitor care genereaza o serie de costuri suplimentare. Celula foto, colturile rotunde, colturile cu deschidere usoara si o serie de alte echipamente optionale sunt disponibile in configurarea masinii Variovac Optimus.


Masina de produs fulgi de gheata SCOTSMAN MAR
Scotsman, este marca producatorului Frimont SPA, cu traditie in fabricarea masinilor de gheata inca din anul 1950. Cu o gama ce cuprinde de la mici masini de produs cuburi de gheata, la masini pentru fulgi uscati cu o productie de pana la 100 tone / 24 ore, fie ca sunt instalate pe marile nave de pescuit din marea nordului, fie ca sunt instalate in una din zecile de fabrici de mezeluri din Romania, masinile Scotsman produc in fiecare secunda gheata pentru procesul de productie.

Modelele sunt disponibile fie cu agregat propriu, fie in varianta split ce poate fi conectata la reteaua centralizata a fabricii. Modelele MAR produc fulgi de gheata uscati cu o temperatura de -12°C.


Cuter cu vacum SEYDELMANN – K 120 ULTRA V
K120 Ultra V este un cuter avand o capacitate de 120 litri, care poate fi folosit atat pentru produse fierte, produse crud uscate care necesita o structura deosebita, cat si pentru taierea produselor congelate. Ideal pentru o capacitate medie de productie, K 124 poate mentine aceeasi calitate pentru fiecare sarja de cuterizare.


Masina de tocat SEYDELMANN – AE 130
Masina de tocat AE 130 este dotata cu un sistem de tocare cu snec transportor „conic”, cu diametrul de 270 mm in partea superioara, necesar pentru a putea transporta cat mai repede si bucatile de carne cu dimensiuni mai mari catre snecul principal. Puterea de taiere aduce un confort in tocarea carnii congelate de pana la – 8°C cu ajutorul unui sistem de anti-blocare.


Masina de separat SEPAMATIC 450
Separarea fina cu ajutorul utilajelor devine din ce in ce mai populara in multe din sectoarele industriei alimentare. Cu ajutorul lui Sepamatic 450 produsul ce urmeaza a fi procesat este alimentat intre o banda elastica si o sita de inox perforata cu ajutorul carora se efectueaza procesul rapid de separare. Partile solide mai tari, mai dure si mai noduroase se lipesc impreuna pe exteriorul sitei in timp ce partile mai delicate sunt presate in interiorul acesteia. Astfel, de exemplu, pestele poate fi separat de piele si oase, carnea poate fi separata de bucati de os, pielite sau flaxuri.


Accesorii pentru banzig, masini de tocat, de desoricat si ghilotine LUMBECK & WOLTER
Avand o traditie si o experinta de 90 de ani firma Lumbeck & Wolter garanteaza eficenta maxima si pozitia de lider in domeniul intregii game de sisteme de taiere. Paleta de produse consta in pretaietoare, site – diverse tipuri si dimensiuni, cutite pentru masini de tocat atat pentru carne refrigerata cat si congelata, panze de banzig, panze pentru masini de desoricat si cutite de ghilotina.


Gama larga de cutite de cuter BE MASCHINENMESSER
BE Maschinenmesser este unul dintre cei mai mari producatori de cutite de cuter, iar prin inovatie si dezvoltare continua reprezinta principalul furnizor de cutite pentru majoritatea fabricilor de cutere din lume. Producatorul detine numeroase brevete cum ar fi cel pentru cutitele cu gauri si cel pentru chopping blades – cutite speciale pentru paste fine, ambele fiind unele dintre cele mai avansate cutite de cuter din lume.

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...