Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Emigrantii romani doresc sa investeasca in zootehnia autohtona

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimentul zilei, tot mai multi romani se intorc de la munca din Spania sau Italia pentru a-si deschide o ferma zootehnica sau pentru a muncii pamantul cu fonduri europene. Potrivit presedintelui PDL- Diaspora, William Brinza, sute de romani din strainatate se intorc acasa pentru a demara proiecte finantate de Uniunea Europeana.

Statistica arata ca aceia care muncesc in prezent in Spania sau Italia in agricultura sau in menaj vor sa isi deschida o mica ferma sau sa are pamant romanesc.

Deja avem un numar important de conationali din Italia, Spania, Marea Britanie si Grecia, care au depus proiecte castigatoare si beneficiaza de fondurile europene. In calitate de presedinte PDL-Diaspora am solicitat, ministerelor de resort, trimiterea de specialisti la misiunile Romaniei din strainatate, pentru organizarea unor sesiuni informative dedicate cetatenilor romani, in vederea familiarizarii acestora cu situatia proiectelor si a sumelor pe care le pot accesa.

In acest fel atingem doua puncte importante: pe de o parte repatrierea romanilor, proiect la care lucrez din 2008 si pe de alta parte crearea de noi locuri de munca, prin implementarea proiectelor cu bani europeni, a declarat presedintele, in cadrul primei conferinte organizate pe tema fondurilor europene accesate de romanii din strainatate, citat de Evz.

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...