Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Emigrantii romani doresc sa investeasca in zootehnia autohtona

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimentul zilei, tot mai multi romani se intorc de la munca din Spania sau Italia pentru a-si deschide o ferma zootehnica sau pentru a muncii pamantul cu fonduri europene. Potrivit presedintelui PDL- Diaspora, William Brinza, sute de romani din strainatate se intorc acasa pentru a demara proiecte finantate de Uniunea Europeana.

Statistica arata ca aceia care muncesc in prezent in Spania sau Italia in agricultura sau in menaj vor sa isi deschida o mica ferma sau sa are pamant romanesc.

Deja avem un numar important de conationali din Italia, Spania, Marea Britanie si Grecia, care au depus proiecte castigatoare si beneficiaza de fondurile europene. In calitate de presedinte PDL-Diaspora am solicitat, ministerelor de resort, trimiterea de specialisti la misiunile Romaniei din strainatate, pentru organizarea unor sesiuni informative dedicate cetatenilor romani, in vederea familiarizarii acestora cu situatia proiectelor si a sumelor pe care le pot accesa.

In acest fel atingem doua puncte importante: pe de o parte repatrierea romanilor, proiect la care lucrez din 2008 si pe de alta parte crearea de noi locuri de munca, prin implementarea proiectelor cu bani europeni, a declarat presedintele, in cadrul primei conferinte organizate pe tema fondurilor europene accesate de romanii din strainatate, citat de Evz.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...