Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Emigrantii romani doresc sa investeasca in zootehnia autohtona

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Evenimentul zilei, tot mai multi romani se intorc de la munca din Spania sau Italia pentru a-si deschide o ferma zootehnica sau pentru a muncii pamantul cu fonduri europene. Potrivit presedintelui PDL- Diaspora, William Brinza, sute de romani din strainatate se intorc acasa pentru a demara proiecte finantate de Uniunea Europeana.

Statistica arata ca aceia care muncesc in prezent in Spania sau Italia in agricultura sau in menaj vor sa isi deschida o mica ferma sau sa are pamant romanesc.

Deja avem un numar important de conationali din Italia, Spania, Marea Britanie si Grecia, care au depus proiecte castigatoare si beneficiaza de fondurile europene. In calitate de presedinte PDL-Diaspora am solicitat, ministerelor de resort, trimiterea de specialisti la misiunile Romaniei din strainatate, pentru organizarea unor sesiuni informative dedicate cetatenilor romani, in vederea familiarizarii acestora cu situatia proiectelor si a sumelor pe care le pot accesa.

In acest fel atingem doua puncte importante: pe de o parte repatrierea romanilor, proiect la care lucrez din 2008 si pe de alta parte crearea de noi locuri de munca, prin implementarea proiectelor cu bani europeni, a declarat presedintele, in cadrul primei conferinte organizate pe tema fondurilor europene accesate de romanii din strainatate, citat de Evz.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...