Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Emisiunea Meat.Milk din 20 aprilie i-a avut ca invitați pe Dana Tănase și Daniel Constantin

Autor: meatmilkluni, 23 aprilie, 2018

Emisiunea Meat.Milk din seara de 20 aprilie 2018 i-a avut ca invitați pe Doamna Dana Tănase-Director Executiv ARC și pe domnul Daniel Constantin, fost Ministru al Agriculturii, tema abordată fiind importurile masive de alimente ale României.

 

În cadrul emisiunii, domna Dana Tănase a oferit informații statistice despre importurile de carne și produse din carne, subliniind faptul că firmele membre ale Asociației Române a Cărnii pot face față cu succes concurenței produselor din spațiul intra-comunitar, de pe rafturile magazinelor, datorită calității cărnii și produselor din România, precum și a respectării cu strictețe a legislației sanitar-veterinare și de siguranță alimentară.

 

Referindu-se la tema propusă de realizatori, domnul Daniel Constantin, acela în mandatul căruia TVA-ul la alimente a scăzut la 9 % dar și în mandatul căruia România a avut singurul an cu excedent în balanța comercială internațională, a subliniat, pe de o parte, faptul că, dacă fermierii s-ar asocia mai ales în vederea procesării și comercializării produselor agricole primare, piața ar fi mai bine acoperită de alimente fabricate în România.

 

Tot domnia sa a afirmat că, din păcate, Legea Cooperativelor Agricole nu funcționează, cum nu funcționează nici Legea Irigațiilor, acestea două putând, prin impactul lor, să diminueze costurile din producția primară și, deci, să dea posibilitatea fermierilor să vândă materie primă la prețuri competitive celor din import. În finalul emisiunii, ambii invitați au deplâns situația forței de muncă. Ediția din 20 aprilie a emisiunii Meat.Milk a avut, în seara premierei, 51.217 telespectatori.

 

Înregristrarea ediției din 20 aprilie o puteți urmări aici:

http://www.meat-milk.ro/emisiunea-meat-milk

 

Reamintim că emisiunea Meat.Milk. este difuzata de postul de televiziune Agro TV în fiecare vineri seara, în prime time între orele 19 și 20, în reluare, sâmbăta (orele 19-20) și duminica (orele 21-22).

 

Emisiunea din seara zilei de  27 aprilie îi va avea ca invitați pe domnii Dorin Cojocaru-Președinte al APRIL și pe Florin Căpățână-Vicepreședinte AMRCR și Manager Corporate Affaire-Carrefour.

Agenția infoGORUP și Meat.Milk vă urează Crăciun Fericit și La Mulți Ani, 2020!
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 decembrie 2019

Este vremea marilor Sărbători, este vremea bilanțurilor, este vremea gândurilor de mai bine, în viitor.   Pentru agenția infoGROUP și pentru publicațiile și produsele sale, anul 2019, a fost unul dintre cei mai relevanți, din punct de vedere al activității. Cea de-a VIII-a ediție a expo-conferinței internaționale...

Klaus Iohannis: România nu acceptă actualul proiect de buget agricol pentru noul PAC
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 decembrie 2019

România nu este mulțumită de ultima propunere privind bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, pentru că nu satisface niciuna dintre cerințele exprimate în ultimul an și jumătate de autoritățile de la București, a declarat Klaus Iohannis, citat de Euractiv.   Recent, președinția finlandeză a Consiliului UE a...