Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Encefalopatie spongiformă descoperită în Germania

Autor: Meat MIlkjoi, 27 februarie, 2014

OIE raporteaza descoperirea unui nou caz de encefalopatie spongiforma bovina la o ferma de vaci din regiunea Oderland, localitatea Pradikow din Germania (in nord-estul tarii, in apropierea granitei cu Polonia).

Din totalul de 714 animale susceptibile, prionii au fost descoperiti la un singur animal. Problema a fost descoperita la abatorizarea animalului, multumita programului specific pentru depistarea encefalopatiei in Germania. Testele au relevat prezenta encefalopatiei atipice de tip H, o forma rara a bolii care nu este asociata cu furajare.

Animalul a fost sacrificat pe 30 ianuarie 2014, la varsta de 11 ani si patru luni, timp in care a fost asimptomatic. Carcasa animalului a fost distrusa, nefiind posibila intrarea carnii animalului in lantul alimentar, nu reprezinta nici un fel de risc asupra sanatatii consumatorilor.

Investigatiile epidemologice au descoperit ca animalul infectat a avut opt progenituri, dintre care trei au fost deja sacrificati, unul a murit si patru au fost valorificate catre un alt stat membru UE. De asemenea, specialistii au urmarit toate bovinele nascute la ferma implicata in ultimul an – au identificat 371 bovine, din care 177 au fost sacrificate, 63 au murit, 3 au fost comercializate pe teritoriul Germaniei, 127 au fost valorificate intracomunitar si unul a fost distrus. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...