Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Energia pentru agricultură, mai ieftină cu 30 %

Autor: Meat MIlkmarți, 13 mai, 2014

Viorel Nica, preşedintele Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România (LUAIR), a declarat că în acest an costul apei pentru irigaţii va fi mai mic decât anul trecut cu aproape o treime.

„ANIF a reuşit să contracteze prin bursă energie electrică pentru apa de irigat la preţul de 1,64 lei/kW, energie activă, mai mic cu 28% faţă de cel de anul trecut, pentru toate filialele de Îmbunătăţiri Funciare şi OUAI-urile din ţară”, spune Viorel Nica.
În calculaţia tarifului de livrare a apei de irigat intră trei elemente: preţul energiei electrice, al apei şi salariile. Potrivit lui Nica, tariful de livrare a apei are aceleaşi elemente de cheltuieli ca şi anul trecut. În atari condiţii, preţul unei norme de 1.000 mc de apă va fi mai mic cu 28%. De asemenea, preţul apei de la Administraţia Naţională Apele Române şi cheltuielile cu munca vie au rămas aceleaşi, noteaz[ Agroinfo.

Ionel Lepădatu, prim-vicepreşedintele LUAIR şi directorul OUAI Unirea Traian, ce exploatează 5.000 ha în judeţul Brăila, ne-a declarat că, la nivel de judeţ, s-a negociat „la sânge” preţul energiei electrice pentru irigaţii cu furnizorii de servicii de electricitate. „Pentru această campanie, am reuşit să obţinem un preţ mai scăzut cu cca 60 lei pe MW/oră, comparativ cu cel de anul trecut. Deci, conform înţelegerii, organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii din judeţul Brăila vor plăti 175 lei pe MW/oră, la care se adaugă celelalte cheltuieli fixe stabilite de Agenţia Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei”, a spus Ionel Lepădatu.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...