Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Energie ieftină pentru fermierii români

Autor: Meat MIlkvineri, 7 martie, 2014

(Agerpres) Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a cumpărat de pe platforma specializată a Bursei Române de Mărfuri (BRM) o cantitate de energie electrică de 88.319 MWh, la un preţ de 164,74 de lei pe MWh, cu 27% mai mic faţă de preţul de achiziţie din 2013 de 225 de lei/MWh, a declarat Adi Florinel Barbu, directorul general al instituţiei.

„Am achiziţionat de la compania Tinmar circa 88.319 MWh de energie electrică necesară pentru sistemele de irigaţii şi de desecare la un preţ foarte bun, de 164,74 lei pe MWh, comparativ cu anul trecut când preţul de achiziţie a fost 225 lei pe MWh. Energia va fi folosită în toate punctele noastre de consum, în jur de 1.100 de unităţi” , a precizat Barbu.

Potrivit acestuia, în cel mai scurt timp va începe rezilierea vechilor contracte de furnizare a energiei electrice pentru a putea intra în cel mult 30 de zile cu noul contract. Achiziţionarea energiei electrice pentru irigaţii la un preţ mai mic va aduce şi o reducere a preţului final al apei pentru irigaţii cu 20-25% faţă de valoarea anului trecut.

Cu privire la contractarea suprafeţelor pentru irigat, şeful ANIF a spus că în prezent se desfăşoară şi contractarea suprafeţelor pentru irigat în 2014, care se ridică la 290.000 hectare.

Deşi ANIF a fost acreditată din 2 august 2013 să cumpere energie de pe bursa de energie OPCOM, şeful instituţiei a subliniat că preţul la BRM este mai bun în momentul de faţă decât pe OPCOM. În funcţie de condiţiile climatice, energia va fi folosită fie pentru irigaţii, în cazul în care va fi un an secetos, fie pentru lucrări de desecare care sunt tot în atribuţia ANIF.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...