Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Erik de vrijer ne linisteste: fmi nu este de acord cu o cota redusa de tva la alimente

Autor: marți, 5 februarie, 2013

(NewsIn) ªeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a declarat ca nu este de acord cu o cota redusa de TVA la alimente, pentru ca nu este clar in ce fel ar ajuta fermierii si, in plus, ar duce si mai mult la fragmentarea sistemului de TVA.

In general, nu am sfatui sa se mearga in aceasta directie (cota redusa de TVA la alimente – n.r.) pentru un numar de motive. In primul rand acum cand avem o seceta care creaza unele probleme pentru fermieri, nu este foarte clar cum scazand rata la TVA pe produsele alimentare acesta ii va ajuta pe acei oameni.

Este mai bine ca daca exista o problema specifica a unui grup specific pe o perioada specifica sa ai mai degraba subventii directe decat sa schimbi sistemul fiscal. In al doilea rand, experiente dintr-un numar de tari ne arata ca daca scazi TVA la alimente sau ca in alte tari la restaurante si hoteluri, acesta nu are un efect pozitiv asupra economiei.

Adica o creare de locuri de munca sau mai multe investitii, ci pur si simplu este un transfer catre proprietarii din sector. Avand in vedere ca acesta ar fragmenta si mai mult sistemul de TVA, noi sfatuim impotriva unei astfel de masuri, a spus Erik de Vrijer.

De asemenea, el a atras atentia ca actuala cota de TVA de 24% nu este aplicata eficient si nu se colecteaza decat jumatate din cat ar trebui.

Noi credem ca rata actuala de TVA de 24% este relativ inalta in Europa si in mod clar nu ar trebui crescuta. Daca ne uitam la veniturile colectate de pe urma TVA in integralitatea lor si te uiti apoi la baza de impozitare de pe urma carora sunt colectate, eficienta TVA este mai degraba scazuta.

Nu primesti 24% din tot ceea ce este pe consum. Sunt rate mai mici asupra unui numar de bunuri, sunt scutiri si acestea fac ca in fapt veniturile pe care le colectati sa fie jumatate din ce ati putea colecta daca totul ar fi impozitat la 24%. De aceea eficienta TVA este relativ scazuta fata de alte tari.

Asa ca este spatiu aici: marirea bazei de impozitare pentru TVA, adica reducerea numarului de bunuri asupra carora se aplica taxa scazuta si scutirile si sa se obtina venituri mai mari de pe urma TVA la nivel general, a mai declarat Erik de Vrijer.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Erik de vrijer ne linisteste: fmi nu este de acord cu o cota redusa de tva la alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(NewsIn) ªeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a declarat ca nu este de acord cu o cota redusa de TVA la alimente, pentru ca nu este clar in ce fel ar ajuta fermierii si, in plus, ar duce si mai mult la fragmentarea sistemului de TVA.

In general, nu am sfatui sa se mearga in aceasta directie (cota redusa de TVA la alimente – n.r.) pentru un numar de motive. In primul rand acum cand avem o seceta care creaza unele probleme pentru fermieri, nu este foarte clar cum scazand rata la TVA pe produsele alimentare acesta ii va ajuta pe acei oameni.

Este mai bine ca daca exista o problema specifica a unui grup specific pe o perioada specifica sa ai mai degraba subventii directe decat sa schimbi sistemul fiscal. In al doilea rand, experiente dintr-un numar de tari ne arata ca daca scazi TVA la alimente sau ca in alte tari la restaurante si hoteluri, acesta nu are un efect pozitiv asupra economiei.

Adica o creare de locuri de munca sau mai multe investitii, ci pur si simplu este un transfer catre proprietarii din sector. Avand in vedere ca acesta ar fragmenta si mai mult sistemul de TVA, noi sfatuim impotriva unei astfel de masuri, a spus Erik de Vrijer.

De asemenea, el a atras atentia ca actuala cota de TVA de 24% nu este aplicata eficient si nu se colecteaza decat jumatate din cat ar trebui.

Noi credem ca rata actuala de TVA de 24% este relativ inalta in Europa si in mod clar nu ar trebui crescuta. Daca ne uitam la veniturile colectate de pe urma TVA in integralitatea lor si te uiti apoi la baza de impozitare de pe urma carora sunt colectate, eficienta TVA este mai degraba scazuta.

Nu primesti 24% din tot ceea ce este pe consum. Sunt rate mai mici asupra unui numar de bunuri, sunt scutiri si acestea fac ca in fapt veniturile pe care le colectati sa fie jumatate din ce ati putea colecta daca totul ar fi impozitat la 24%. De aceea eficienta TVA este relativ scazuta fata de alte tari.

Asa ca este spatiu aici: marirea bazei de impozitare pentru TVA, adica reducerea numarului de bunuri asupra carora se aplica taxa scazuta si scutirile si sa se obtina venituri mai mari de pe urma TVA la nivel general, a mai declarat Erik de Vrijer.

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...