Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Esbl gasita in aproape jumatate din productia de carne de pui din danemarca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, aproape jumatate din productia de carne de pui din Danemarca din anul 2011a continut spectrum beta lactamase (ESBL)- o enzima care promoveaza rezistenta la antibioticele folosite pentru a trata infectii severe la oameni, arata un studiu al Programului de Cercetare si Monitorizare a Rezistentei Antimicrobiale din Danemarca.

Raportul din 2011 a aratat ca 44% din mostrele de carne de broiler produsa in Danemarca in 2011 si 48% din carnea de broiler importata in acelasi an continea ESBL.

E.coli, Salmonela si klesiella sunt toate cunoscute ca ESBL- bacterii producatoare.
Aceste rezultate arata o crestere dramatica comparabil cu 2010 unde doar 8,6% din carnea produsa continea ESBL.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...