Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Esbl gasita in aproape jumatate din productia de carne de pui din danemarca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, aproape jumatate din productia de carne de pui din Danemarca din anul 2011a continut spectrum beta lactamase (ESBL)- o enzima care promoveaza rezistenta la antibioticele folosite pentru a trata infectii severe la oameni, arata un studiu al Programului de Cercetare si Monitorizare a Rezistentei Antimicrobiale din Danemarca.

Raportul din 2011 a aratat ca 44% din mostrele de carne de broiler produsa in Danemarca in 2011 si 48% din carnea de broiler importata in acelasi an continea ESBL.

E.coli, Salmonela si klesiella sunt toate cunoscute ca ESBL- bacterii producatoare.
Aceste rezultate arata o crestere dramatica comparabil cu 2010 unde doar 8,6% din carnea produsa continea ESBL.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...