Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Este cazul sa ne temem de costul mancarii in iarna

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe de-o parte, politicienii spun ca traim vremuri extrem de dificile si ca vom resimti din plin efectele secetei in preturile alimentelor de indata ce va incepe sa ninga, iar pe de alta parte procesatorii din domeniul lactatelor si carnii spun fie ca acestea sunt lozinci si declaratii populiste, fie genereaza frica, informeaza Recolta.eu.

Pe un ton alarmist, insa care da de gandit, comunicatul presedintelui Partidului Popular Costel Caras a lansat valva in piata.

Potrivit documentului primit la redactie, politicianul-zootehnist avertizeaza cu privire la scumpirile care vor aparea in aceasta toamna, pe fondul diminuarii efectivului de animale, din cauza secetei.

Nu realizam, din pacate, ca traim vremuri extrem de dificile. O sa intelegem de indata ce va incepe sa ninga. In tara, noi, fermierii care lucram cu mancarea, stim clar ca seceta nu va influenta numai pretul cerealelor, ci si al produselor din carne sau lapte, spune Caras.
In sine, situatia este una care lasa de gandit pana la urma. Daca inclusiv Sorin Minea, presedintele Romalimenta, ne-a marturisit ca apropierea Craciunului, in contextul preturilor crescande ametitor la produsele din carne, ii trezeste frica si ca este pentru prima data in istorie cand nu poate spune ce se va intampla, inseamna ca am putea avea probleme, cu siguranta.

Și nu se fereste nimeni sa spuna ca vom avea probleme, de vreme ce carnea de porc, consumata in mod traditional si cu un mare aport in produsele procesate, a crescut cu un uimitor 60 de procente in 2012.

Anul trecut am fost doar derutat. Anul acesta insa, habar nu am (n.r. – ce preturi vom avea la Craciun). In zece zile cat am fost in concediu, carnea a crescut cu 17 procente. In clipa cand am plecat eu, cumparam carne de porc la 8,40 lei. Cand m-am intors, pretul era de 9,70 lei. (…) Intestinele de oaie, din care se se fac cremvurstii si carnatii in mate naturale, au crescut cu 400% intr-un an de zile (…) Din ce stiu, la pretul carnii, cresterea care se asteapta pana la sfarsitul anului, independenta de majorarea de la ora actuala, este undeva in intervalul de 10-12 la suta. Vorbim de un total urias pe 2012, situat undeva la 60 de procente, a conchis Sorin Minea.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...