Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Etichetare: In premiera, lidl avertizeaza asupra glutamatului de sodiu

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Brandprivat.ro informeaza ca, in premiera, Lidl a decis etichetarea negativa privind glutamatul de sodium.

E621 – Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) reprezinta sarea de sodiu a acidului glutamic. Produs la scara mondiala prin fermentare bacteriana, glutamatul de sodiu este folosit frecvent ca aditiv potentiator de aroma in industria alimentara.

Poate fi intalnit cel mai adesea in alimentele fabricate artificial gen condimente, sosuri, supe concentrate, inghetata, praf de budinci sau chiar si in branzeturi si mezeluri.

La nivel mondial parerile despre folosirea acestui aditiv in industria alimentara sunt impartite. Australia l-a interzis in timp ce Uniunea Europeana si US Food and Drug Administration (FDA) il considera un aditiv sigur, chiar daca recunosc existenta unor efecte negative precum dureri de cap, amortirea membrelor sau oboseala la 1-2% dintre persoanele care il consuma. Exista si voci care afirma ca produsul este cancerigen, produce obezitate si creaza dependenta.

Numarul mare de produse existente in piata face ca glutamatul de sodium (E621) sa fie foarte greu de evitat. Desi regulamentele actuale prevede etichetarea pe produse a ingredientelor componente, portitele legale le permit producatorilor sa foloseasca denumiri noi, altele decat E621.

Recent introduse in sortimentatia Lidl, doua noi articole sub brandul privat Mikado aduc in fata consumatorului roman o abordare aparte. Concret este vorba despre doua retete pe baza de prafuri alimentare (spaghete cu sos bolognese si piure cu bacon si ceapa) la care retailerul foloseste in premiera o etichetare negativa pentru glutamatul de sodiu (E621).

Prezenta acesteia, chiar pe ambalajul frontal se doreste o garantie suplimentara privind absenta totala a glutamatului de sodiu (E621) din respectivele produse.(Mai multe, pe www.brandprivat.ro)

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...

Etichetare: In premiera, lidl avertizeaza asupra glutamatului de sodiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Brandprivat.ro informeaza ca, in premiera, Lidl a decis etichetarea negativa privind glutamatul de sodium.

E621 – Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) reprezinta sarea de sodiu a acidului glutamic. Produs la scara mondiala prin fermentare bacteriana, glutamatul de sodiu este folosit frecvent ca aditiv potentiator de aroma in industria alimentara.

Poate fi intalnit cel mai adesea in alimentele fabricate artificial gen condimente, sosuri, supe concentrate, inghetata, praf de budinci sau chiar si in branzeturi si mezeluri.
La nivel mondial parerile despre folosirea acestui aditiv in industria alimentara sunt impartite. Australia l-a interzis in timp ce Uniunea Europeana si US Food and Drug Administration (FDA) il considera un aditiv sigur, chiar daca recunosc existenta unor efecte negative precum dureri de cap, amortirea membrelor sau oboseala la 1-2% dintre persoanele care il consuma. Exista si voci care afirma ca produsul este cancerigen, produce obezitate si creaza dependenta.

Numarul mare de produse existente in piata face ca glutamatul de sodium (E621) sa fie foarte greu de evitat. Desi regulamentele actuale prevede etichetarea pe produse a ingredientelor componente, portitele legale le permit producatorilor sa foloseasca denumiri noi, altele decat E621.

Recent introduse in sortimentatia Lidl, doua noi articole sub brandul privat Mikado aduc in fata consumatorului roman o abordare aparte. Concret este vorba despre doua retete pe baza de prafuri alimentare (spaghete cu sos bolognese si piure cu bacon si ceapa) la care retailerul foloseste in premiera o etichetare negativa pentru glutamatul de sodiu (E621).

Prezenta acesteia, chiar pe ambalajul frontal se doreste o garantie suplimentara privind absenta totala a glutamatului de sodiu (E621) din respectivele produse.(Mai multe, pe www.brandprivat.ro)

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...

CE: Principiile subsidiarității trebuie extinse
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Grupul de lucru privind subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”, și-a prezentat marți, 10 iulie, raportul final. Acesta oferă răspunsuri la trei întrebări principale: (i) cum pot fi aplicate mai bine principiile subsidiarității și proporționalității în instituțiile UE; (ii)...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în luna mai 2018 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În  luna  mai  2018  faţă  de  luna  aprilie  2018,  numărul  sacrificărilor  şi greutatea în carcasă au crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine ...

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...