Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Etichetare: In premiera, lidl avertizeaza asupra glutamatului de sodiu

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Brandprivat.ro informeaza ca, in premiera, Lidl a decis etichetarea negativa privind glutamatul de sodium.

E621 – Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) reprezinta sarea de sodiu a acidului glutamic. Produs la scara mondiala prin fermentare bacteriana, glutamatul de sodiu este folosit frecvent ca aditiv potentiator de aroma in industria alimentara.

Poate fi intalnit cel mai adesea in alimentele fabricate artificial gen condimente, sosuri, supe concentrate, inghetata, praf de budinci sau chiar si in branzeturi si mezeluri.

La nivel mondial parerile despre folosirea acestui aditiv in industria alimentara sunt impartite. Australia l-a interzis in timp ce Uniunea Europeana si US Food and Drug Administration (FDA) il considera un aditiv sigur, chiar daca recunosc existenta unor efecte negative precum dureri de cap, amortirea membrelor sau oboseala la 1-2% dintre persoanele care il consuma. Exista si voci care afirma ca produsul este cancerigen, produce obezitate si creaza dependenta.

Numarul mare de produse existente in piata face ca glutamatul de sodium (E621) sa fie foarte greu de evitat. Desi regulamentele actuale prevede etichetarea pe produse a ingredientelor componente, portitele legale le permit producatorilor sa foloseasca denumiri noi, altele decat E621.

Recent introduse in sortimentatia Lidl, doua noi articole sub brandul privat Mikado aduc in fata consumatorului roman o abordare aparte. Concret este vorba despre doua retete pe baza de prafuri alimentare (spaghete cu sos bolognese si piure cu bacon si ceapa) la care retailerul foloseste in premiera o etichetare negativa pentru glutamatul de sodiu (E621).

Prezenta acesteia, chiar pe ambalajul frontal se doreste o garantie suplimentara privind absenta totala a glutamatului de sodiu (E621) din respectivele produse.(Mai multe, pe www.brandprivat.ro)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Etichetare: In premiera, lidl avertizeaza asupra glutamatului de sodiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Brandprivat.ro informeaza ca, in premiera, Lidl a decis etichetarea negativa privind glutamatul de sodium.

E621 – Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) reprezinta sarea de sodiu a acidului glutamic. Produs la scara mondiala prin fermentare bacteriana, glutamatul de sodiu este folosit frecvent ca aditiv potentiator de aroma in industria alimentara.

Poate fi intalnit cel mai adesea in alimentele fabricate artificial gen condimente, sosuri, supe concentrate, inghetata, praf de budinci sau chiar si in branzeturi si mezeluri.
La nivel mondial parerile despre folosirea acestui aditiv in industria alimentara sunt impartite. Australia l-a interzis in timp ce Uniunea Europeana si US Food and Drug Administration (FDA) il considera un aditiv sigur, chiar daca recunosc existenta unor efecte negative precum dureri de cap, amortirea membrelor sau oboseala la 1-2% dintre persoanele care il consuma. Exista si voci care afirma ca produsul este cancerigen, produce obezitate si creaza dependenta.

Numarul mare de produse existente in piata face ca glutamatul de sodium (E621) sa fie foarte greu de evitat. Desi regulamentele actuale prevede etichetarea pe produse a ingredientelor componente, portitele legale le permit producatorilor sa foloseasca denumiri noi, altele decat E621.

Recent introduse in sortimentatia Lidl, doua noi articole sub brandul privat Mikado aduc in fata consumatorului roman o abordare aparte. Concret este vorba despre doua retete pe baza de prafuri alimentare (spaghete cu sos bolognese si piure cu bacon si ceapa) la care retailerul foloseste in premiera o etichetare negativa pentru glutamatul de sodiu (E621).

Prezenta acesteia, chiar pe ambalajul frontal se doreste o garantie suplimentara privind absenta totala a glutamatului de sodiu (E621) din respectivele produse.(Mai multe, pe www.brandprivat.ro)

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...