Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Etichetare: In premiera, lidl avertizeaza asupra glutamatului de sodiu

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Brandprivat.ro informeaza ca, in premiera, Lidl a decis etichetarea negativa privind glutamatul de sodium.

E621 – Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) reprezinta sarea de sodiu a acidului glutamic. Produs la scara mondiala prin fermentare bacteriana, glutamatul de sodiu este folosit frecvent ca aditiv potentiator de aroma in industria alimentara.

Poate fi intalnit cel mai adesea in alimentele fabricate artificial gen condimente, sosuri, supe concentrate, inghetata, praf de budinci sau chiar si in branzeturi si mezeluri.

La nivel mondial parerile despre folosirea acestui aditiv in industria alimentara sunt impartite. Australia l-a interzis in timp ce Uniunea Europeana si US Food and Drug Administration (FDA) il considera un aditiv sigur, chiar daca recunosc existenta unor efecte negative precum dureri de cap, amortirea membrelor sau oboseala la 1-2% dintre persoanele care il consuma. Exista si voci care afirma ca produsul este cancerigen, produce obezitate si creaza dependenta.

Numarul mare de produse existente in piata face ca glutamatul de sodium (E621) sa fie foarte greu de evitat. Desi regulamentele actuale prevede etichetarea pe produse a ingredientelor componente, portitele legale le permit producatorilor sa foloseasca denumiri noi, altele decat E621.

Recent introduse in sortimentatia Lidl, doua noi articole sub brandul privat Mikado aduc in fata consumatorului roman o abordare aparte. Concret este vorba despre doua retete pe baza de prafuri alimentare (spaghete cu sos bolognese si piure cu bacon si ceapa) la care retailerul foloseste in premiera o etichetare negativa pentru glutamatul de sodiu (E621).

Prezenta acesteia, chiar pe ambalajul frontal se doreste o garantie suplimentara privind absenta totala a glutamatului de sodiu (E621) din respectivele produse.(Mai multe, pe www.brandprivat.ro)

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...

Etichetare: In premiera, lidl avertizeaza asupra glutamatului de sodiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Brandprivat.ro informeaza ca, in premiera, Lidl a decis etichetarea negativa privind glutamatul de sodium.

E621 – Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) reprezinta sarea de sodiu a acidului glutamic. Produs la scara mondiala prin fermentare bacteriana, glutamatul de sodiu este folosit frecvent ca aditiv potentiator de aroma in industria alimentara.

Poate fi intalnit cel mai adesea in alimentele fabricate artificial gen condimente, sosuri, supe concentrate, inghetata, praf de budinci sau chiar si in branzeturi si mezeluri.
La nivel mondial parerile despre folosirea acestui aditiv in industria alimentara sunt impartite. Australia l-a interzis in timp ce Uniunea Europeana si US Food and Drug Administration (FDA) il considera un aditiv sigur, chiar daca recunosc existenta unor efecte negative precum dureri de cap, amortirea membrelor sau oboseala la 1-2% dintre persoanele care il consuma. Exista si voci care afirma ca produsul este cancerigen, produce obezitate si creaza dependenta.

Numarul mare de produse existente in piata face ca glutamatul de sodium (E621) sa fie foarte greu de evitat. Desi regulamentele actuale prevede etichetarea pe produse a ingredientelor componente, portitele legale le permit producatorilor sa foloseasca denumiri noi, altele decat E621.

Recent introduse in sortimentatia Lidl, doua noi articole sub brandul privat Mikado aduc in fata consumatorului roman o abordare aparte. Concret este vorba despre doua retete pe baza de prafuri alimentare (spaghete cu sos bolognese si piure cu bacon si ceapa) la care retailerul foloseste in premiera o etichetare negativa pentru glutamatul de sodiu (E621).

Prezenta acesteia, chiar pe ambalajul frontal se doreste o garantie suplimentara privind absenta totala a glutamatului de sodiu (E621) din respectivele produse.(Mai multe, pe www.brandprivat.ro)

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...

Selgros: 10.000 de elevi vor învăța despre alimentația sănătoasă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Pentru al șaselea an consecutiv, Selgros Cash&Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu,derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”.Acesta aduce educația gastronomică în școli și urmărește să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor. Din februarie până în aprilie, circa...

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...