Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Etichetarea ţării de origine, obligatorie în UE

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 20 februarie, 2013

Richard Seeber, purtătorul de cuvânt al grupului PPE în cadrul Comisiei parlamentare pentru sănătate publică şi siguranţă alimentară,  solicită o mai bună aplicare a normelor existente de etichetare a produselor alimentare şi o revizuire a regulamentului privind etichetarea produselor alimentare, după scandalul recent cu carnea de cal, informează Recolta.eu.

Comisia a discutat marţi despre posibilele consecinţe ale etichetării necorespunzătoare a cărnii de cal, întâlnită în multe ţări din UE.

„Ceea ce a fost descoperit în ultimele zile este o fraudă majoră Aceasta este o încălcare clară a normelor europene actuale privind etichetarea produselor alimentare. Acesta este motivul pentru care avem nevoie în primul rând de mai multe controale şi o mai bună aplicare a normelor existente”, a declarat Richard Seeber, co-coordonator al grupului PPE în cadrul Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară a Parlamentului European. Din acest motiv, dl Seeber salută iniţiativa Comisiei Europene de a finanţa mai multe teste ADN la carne. „Frauda etichetării trebuie să devină o infracţiune penală în Europa. Dacă este tratată doar ca un delict administrativ, regulile sunt inutile„, a subliniat el.

Richard Seeber cere o revizuire a normelor de etichetare pentru carnea procesată: „Unul din motivele care stau la baza acestui scandal este faptul că nu este suficient de clar ce se găseşte în carnea procesată şi locul de unde provine aceasta.”

„Vreau la nivelul UE o etichetare clară şi armonizată, în care să fie indicată ţara de origine a cărnii procesate de-a lungul întregului comerţ şi linii de procesare. Toate normele de etichetare au nevoie de controale mai multe şi mai dure. Cea mai bună lege este inutilă dacă nu este pusă în aplicare„, a conchis Richard Seeber.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...