Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Etichetele produselor alimentare vor contine si riscurile la care ne supunem

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

De la 14 decembrie, toate etichetele produselor alimentare si medicamentelor din UE (inclusiv Romania) se schimba radical, informeaza Evenimentul Zilei.

Producatorii romani si cei din celelalte state membre ale Uniunii Europene sunt obligati sa schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform prevederilor Regulamentului 432/2012. Prin aceasta initiativa legislativa se stabileste o lista de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare. Aceste explicatii vor fi altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor, au explicat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Din 14 decembrie, etichetele produselor alimentare si medicamentelor vor cuprinde nu doar substantele aflate in compozitie, ci si beneficiile si riscurile pe care fiecare le prezinta pentru sanatatea consumatorului.

Bunaoara, acum, pe eticheta pateului Bucegi se afla insiruite o serie de compusi ca: apa, sorici si slanina, plus niste ingrediente, mult mai multe, care fac parte din randul stabilizatorilor (polifosfati, extract de drojdie, condimente, dextroza), al emulgatorilor (esteri glicerici ai acidului citric E 472C, considerati inofensivi), al agentilor de ingrosare (guma guar – E 412), care se afla si in alimentele eco, dar care trebuie consumata cu moderatie, guma xantan (E 415), dar si acid citric (E 330), monoglutamat de sodiu (E 621) si nelipsitul carmin.

Din a doua jumatate a lunii decembrie, pe noul model de eticheta vor fi inscrise si care sunt riscurile sau beneficiile provocate de consumul fiecarui aditiv. De exemplu, la aditivul E410 (guma de guar) va fi mentionat un avertisment privind riscul de sufocare pentru persoanele cu dificultati la inghitire. Sau, in cazul ingerarii substantei cu un aport inadecvat de lichid, se va recomanda ingerarea cu multa apa, pentru a asigura ajungerea substantei in stomac, prevede noul act normativ.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....