Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Euralis Semințe România sustine viitorii profesionisti ai agriculturii din România

Autor: Meat MIlkmiercuri, 22 ianuarie, 2014

Euralis Seminte, furnizor de top de seminte pentru cultura mare din agribusiness-ul romanesc, s-a angajat in mod ferm in formarea profesionala a viitorilor profesionisti ai agriculturii din Romania. Euralis Seminte ofera, in acest an, trei burse de studiu pentru anul universitar 2013-2014, studentilor de la Facultatea de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB).  Candidatii, toti studenti in an terminal, au fost supusi unui proces riguros de selectie in urma caruia au fost selectati cei mai motivati dintre acestia.

Cele 3 burse de studiu sunt oferite pentru intreaga durata a anului universitar 2013-2014 si sunt platite lunar pentru a-i determina sa se concentreze integral asupra studiilor, fara a mai fi nevoiti sa lucreze in regim part-time.

Cei trei studenti ai Facultatii de Agricultura din cadrul USAMVB, specializarea Agricultura care beneficiaza in acest an de bursele de studii oferite de Euralis sunt:

1. Mihai IONESCU

2. Florian-Alin TOMA

3. Doru-Stelian CIMPOCA

„Am aflat mai multe lucruri despre activitatea companiei Euralis Seminte dupa ce am vazut un lot demonstrativ cultivat la un fermier din judetul Giurgiu. Cred ca este o rampa de lansare in cariera pentru ca aici putem vedea cu adevarat ce inseamna munca intr-o companie. Facultatea nu ne invata realmente ce este munca din teren. Doar impreuna cu acest tip de programe, facultatile de profil reusesc sa ofere oameni pregatiti pentru industrie”, a spus Mihai IONESCU, unul dintre studentii selectati.

Programul bursierilor este de a mentine contactul permanent cu Euralis Seminte pe intreaga durata a primirii bursei pentru a fi alaturi de companie in momentele importante ale acesteia. Pentru bursierii selectati, acest program se poate concretiza, la final, cu un stagiu de lunga durata, in programul Euralis Summer Internship, care ofera responsabilitati profesionale depline absolventilor de facultati cu profil agricol. Toti studentii care au trecut prin programele de summer internship, din 2010 si pana anul acesta, au fost angajati imediat la companii de top din agribusiness-ul romanesc. Aceasta este garantia faptului ca Euralis creaza profesionisti prin programele sale de responsabilitate sociala.

Bursele de studii oferite de Euralis si programele anuale de summer intership se subscriu punctului 27 din Cartea Alba a Agriculturii in Romania redactata de catre Grupul de Lucru Agricultura din cadrul Camerei Franceze de Comert, Industrie si Agricultura din Romania conform caruia este necesara introducerea de stagii obligatorii de lunga durata pentru studentii din ultimul an de studiu, implementarea cadrului conventiei de stagiu in format  student – universitate – intreprindere si considerarea posibilitatii de finantare integrala sau partiala a studiilor stagiarului de catre intreprinderile din agribusiness.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...