Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurocarne: peste 100 de buyeri internationali din 17 tari asteptati la expozitia de la verona

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa al Eurocarne, trimis redactiei noastre, expozitia trienala, dedicata tehnologiei procesatoare de carne, conservare a carnii, refrigerare si distributie, organizata de VeronaFiere impreuna cu Ipack-Ima Spa va fi vizitata de catre toti leaderii de pe piata carnii. Atentia este sporita catre tehnologii si materiale de ambalat.

Peste 300 de expozanti (30% internationali) vor fi prezenti la Eurocarne (www.eurocarne.it), expozitia internationala trienala destinata tehnologilor pentru procesarea carnii, conservarea, refrigerarea si distributia produselor din carne, organizata de VeronaFiere impreuna cu Ipack-Ima Spa si care va avea loc intre 24-27 Mai 2012.

Avand o misiune speciala, aceea de a stimula un nou impuls intr-un sector in valoare de circa 30 de miliarde de euro, numai in ceea ce priveste productia de carne din Italia. Mai mult, cat despre tehnologie, ultimul sondaj condus de catre observatorul economic Ipack- Ima SpA arata ca 2011 s-a incheiat cu un trend favorabil al cifrei de afaceri in sectorul carnii: 38% din companiile intervievate au mentionat o crestere a cifrei de afaceri si 50% au ramas constante. 2011, mai mult, a insemnat crestere in exporturi si prospecte pentru viitoarea consolidarea a acestui trend in 2012.

Inovatie si internationalism: Eurocarne este unul dintre cele mai importante evenimente din lume pentru sectorul de inovatie si editia din 2012 celebreaza primii 25 de ani ai evenimentului cu importante inovatii, incepand cu o puternica internationalizare implicand expozanti si delegatii de vizitatori deopotriva. Pe scurt, peste 100 de buyeri sunt asteptati pentru scopuri comerciale- incluzand cele organizate in colaborare cu ICE- din America Latina (Argentina, Brazilia, Peru, Uruguay), Europa Centrala si de Est (Rusia, Ucraina, Polonia, Croatia, Slovenia, Ungaria), Orientul Mijlociu (Emiratele Arabe Unite, Iranul, Arabia Saudita) sau din zona mediteraneana (Turcia, Egipt, Tunisia, Maroc). Acest rezultat reuneste fluxurile traditionale din principalele tari din UE.

In ceea ce priveste expozantii, Eurocarne acopera intregul sector: carne de vita, carne de porc, de oaie, de capra, de pui si de iepure.

Analiza ofertelor comerciale indica ca 26% din expozanti sunt implicati in echipamente pentru procesarea carnii, 22% dintre companiile participante opereaza in segmentul de tehnologie si materiale de ambalat (cu o expansiune segnificanta fata de editia precedenta), 17% pentru echipamente de transare si abatorizare, 13% dintre companii au de-a face cu aditivi si ingrediente alimentare, 7% se focuseaza pe sisteme de refrigerare, echipamente si materiale pentru protectia mediului sunt prezentate de 6% dintre companiile participante, la fel si pentru expozantii din domeniul etichetarii si sistemelor si echipamentelor de cantarire, mai sunt prezente si companii care se ocupa cuinstalarea, mobilarea si amenajarea micilor puncte de vanzare.

Sectorul Carnii si Conventii: Eurocarne 2012 nu va fi doar o expozitie extrem de importanta pentru industrie, dar si un eveniment pentru analiza si noutati implicand subiecte importante despre consum, piata, noile trenduri, norme standard si multe alte aspecte de mare interes la ora actuala. Evenimente colaterale programate includ Assica (Confinindustria) pe 24 mai, prezentand proiectul de cercetare numit: Mai putina sare, mai putine grasimi, mai multa sanatate.Noile valori pentru industria italiana a carnii crude, pe 25 mai, Mark-up- Gruppo Sole 24 Ore va discuta Inovatia ca o volanta pentru dezvoltarea sectorului de retail al carnii.

In aceleasi zile Chirotti Editori coordoneaza o conventie despre Carnea proaspata: maturarea, procesarea si distributia, Societatea Italiana de Medicina Preventiva din Roma va discuta teme asociate cu Derivatii si siguranta alimentara. Sambata 26 mai va avea loc un seminar: Originea carnii trebuie indicata pe eticheta: Incepand de la carnea de vita si mai departe.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...