Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurodeputatii abordeaza speculatiile din agricultura si imbatranirea fermierilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In timp ce populatia globului este in crestere, pretul alimentelor devine din ce in ce mai instabil, scrie agroazi.ro. Se estimeaza ca speculatiile de pe piata sunt cauza a 50% din recentele fluctuatii in costurile agricole. Deputatii europeni dezbat luni si voteaza miercuri un raport privind recunoasterea agriculturii ca sector strategic in contextul securitatii alimentare, abordand si problema imbatranirii fermierilor.

Raportul sustine o revizuire a legislatiei existente privind instrumentele financiare, care ar impune mai multa transparenta practicilor comerciale. Cerem Comisiei Europene sa introduca urgent masuri permanente si robuste pentru a combate volatilitatea pe pietele agricole, a mai spus raportoarea Daciana Sarbu. Vicepresedinta comisiei pentru agricultura, liberala suedeza Marit Paulsen, sugereaza o retea de siguranta impotriva instabilitatii.

Numai 7% din fermierii europeni au varste sub 35 de ani, in timp ce 4,5 milioane de fermieri vor iesi la pensie in urmatorii 10 ani. Deputatii europeni sugereaza luarea de masuri ce ar facilita activitatea tinerilor fermieri.

Pentru Marit Paulsen, principala problema este cum putem creste productia alimentara cu 40% pentru a hrani in viitor 9 miliarde de oameni, folosind mai putine terenuri, mai putina apa si mai putine substante chimice. Raportul sustine rezolutia Parlamentului European din iulie 2010 privind reforma politicii agricole comune, in care se arata necesitatea unei distribuiri mai echilibrate si mai corecte a sprijinului pentru fermieri.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...