Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Eurodeputatii abordeaza speculatiile din agricultura si imbatranirea fermierilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In timp ce populatia globului este in crestere, pretul alimentelor devine din ce in ce mai instabil, scrie agroazi.ro. Se estimeaza ca speculatiile de pe piata sunt cauza a 50% din recentele fluctuatii in costurile agricole. Deputatii europeni dezbat luni si voteaza miercuri un raport privind recunoasterea agriculturii ca sector strategic in contextul securitatii alimentare, abordand si problema imbatranirii fermierilor.

Raportul sustine o revizuire a legislatiei existente privind instrumentele financiare, care ar impune mai multa transparenta practicilor comerciale. Cerem Comisiei Europene sa introduca urgent masuri permanente si robuste pentru a combate volatilitatea pe pietele agricole, a mai spus raportoarea Daciana Sarbu. Vicepresedinta comisiei pentru agricultura, liberala suedeza Marit Paulsen, sugereaza o retea de siguranta impotriva instabilitatii.

Numai 7% din fermierii europeni au varste sub 35 de ani, in timp ce 4,5 milioane de fermieri vor iesi la pensie in urmatorii 10 ani. Deputatii europeni sugereaza luarea de masuri ce ar facilita activitatea tinerilor fermieri.

Pentru Marit Paulsen, principala problema este cum putem creste productia alimentara cu 40% pentru a hrani in viitor 9 miliarde de oameni, folosind mai putine terenuri, mai putina apa si mai putine substante chimice. Raportul sustine rezolutia Parlamentului European din iulie 2010 privind reforma politicii agricole comune, in care se arata necesitatea unei distribuiri mai echilibrate si mai corecte a sprijinului pentru fermieri.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...