Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurodeputatii abordeaza speculatiile din agricultura si imbatranirea fermierilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In timp ce populatia globului este in crestere, pretul alimentelor devine din ce in ce mai instabil, scrie agroazi.ro. Se estimeaza ca speculatiile de pe piata sunt cauza a 50% din recentele fluctuatii in costurile agricole. Deputatii europeni dezbat luni si voteaza miercuri un raport privind recunoasterea agriculturii ca sector strategic in contextul securitatii alimentare, abordand si problema imbatranirii fermierilor.

Raportul sustine o revizuire a legislatiei existente privind instrumentele financiare, care ar impune mai multa transparenta practicilor comerciale. Cerem Comisiei Europene sa introduca urgent masuri permanente si robuste pentru a combate volatilitatea pe pietele agricole, a mai spus raportoarea Daciana Sarbu. Vicepresedinta comisiei pentru agricultura, liberala suedeza Marit Paulsen, sugereaza o retea de siguranta impotriva instabilitatii.

Numai 7% din fermierii europeni au varste sub 35 de ani, in timp ce 4,5 milioane de fermieri vor iesi la pensie in urmatorii 10 ani. Deputatii europeni sugereaza luarea de masuri ce ar facilita activitatea tinerilor fermieri.

Pentru Marit Paulsen, principala problema este cum putem creste productia alimentara cu 40% pentru a hrani in viitor 9 miliarde de oameni, folosind mai putine terenuri, mai putina apa si mai putine substante chimice. Raportul sustine rezolutia Parlamentului European din iulie 2010 privind reforma politicii agricole comune, in care se arata necesitatea unei distribuiri mai echilibrate si mai corecte a sprijinului pentru fermieri.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...