Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurogroup dorește stoparea subvențiilor pentru exportul de animale vii

Autor: Meat MIlkvineri, 15 martie, 2013

După cum informează Global Meat News, un grup european militant pentru bunăstarea animalelor a criticat Parlamentul European că nu a susținut stoparea subvențiilor pentru exportul de animale vii către țările terțe.

Eurogroup for Animals a declarat că PE ar fi putut folosi votul lor pentru a trimite un mesaj puternic Comisiei Europene că este nevoie să se stopeze garantarea subvențiilor pentru exportul animalelor vii pentru a fi sacrificate în țările terțe.

Reprezentanții grupului susțin că CE a promis că va face demersurile pentru a opri garantarea fondurilor de export pentru toate animalele vii până la sfârșitul lui 2013, dar acestea continuă să fie acordate și până acum nu s-a făcut nicio încercare de oprire treptată a acestor subvenții.

S-a mai adăugat că aceștia s-au opus subvenționării exportului de animale vii din cauza problemelor cu bunăstarea animalelor referitoare la distanța lungă de transport, incluzând aglomerarea, ventilația proastă, lipsa de hrană și apă pentru animale, care rezultă în suferință și rata mare de mortalitate printre animalele transportate.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...