Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EuroMeatNews: Kosarom va investi 28 de milioane de euro

Autor: meatmilkmiercuri, 7 martie, 2018

Anul acesta, compania românească este gata să investească 28 de milioane de euro pentru extinderea fermelor Suinprod și va ajunge la o producție de 252.000 de capete, până în 2020. Pe termen lung, expansiunea încearcă să dubleze capacitățile de producție ale Kosarom, după cum a declarat domnul Neculai Apostol, fondatorul companiei, într-un interviu acordat publicației EuroMeatNews, din care vă prezentăm următoarele extrase:

 

EMN: Pentru 2018, ați anunțat investiții care ajung la 28 de milioane de euro. Care sunt proiectele pe care le dezvoltați și în ce etapă se află până acum?

 

N.A.: Unul dintre proiecte, în valoare de 8 milioane de euro, vizează construirea unui sistem integrat de producție agricolă la unitatea de la Suinprod, în care vom avea 1.500 de scroafe și purcei care vor fi crescuți până când vor ajunge la greutatea optimă pentru sacrificare.

 

Acest proiect va deveni operațional în luna mai și va reprezenta o creștere a capacității de producție de la 100.000 la 142.000 de capete. Avem un proiect similar, care urmează să fie construit până în 2020, cu o zonă de reproducere pentru 4.000 de scroafe, înțărcătoare și zona de îngrășare, unde vom produce anual 110.000 de porci pentru sacrificare. Aceasta reprezintă o investiție de 19,5 milioane de euro, care va fi acoperită cu 20-30% din resursele financiare interne, iar restul va veni de la bănci. Băncile finanțează astfel de proiecte datorită faptului că acest sistem integrat este considerat a fi pe lângă sectorul agricol, iar performanțele tehnice și economice sunt ridicate.

 

Până în 2020, Suinprod Roman va avea o producție anuală de 252.000 de capete. În ceea ce privește genetica, la Suinprod folosim material seminal importat din cele mai bune linii de reproducție și avem, de asemenea, o rezervă de material seminal colectat în ferma de bază.

 

EuroMeatNews: Ați avut o vizită de la un potențial partener din China, care este dispus să investească în afacerea dvs. În ce etapă se află procesul de negociere?

 

Neculai Apostol: Am convenit asupra unui proiect care se dorește a se dezvolta pe termen mediu și lung și vizează dezvoltarea industriei de carne de porc în regiunea de nord-est a României. Această zonă are un mare potențial pentru producția de boabe și soia. Aici avem o bună universitate din Iași și avem și o forță de muncă în zonă.

 

Negociem o producție mai mare, prin crearea de noi ferme de porci și de pui în toată zona. În acest fel, fermierii care cresc boabe și soia vor beneficia de eliminarea nevoii de a-și păstra produsele. Acest tip de proiect va crea valoare adăugată pe segmente diferite: agricultură, zootehnică, industria alimentară și va avea un efect social și economic prin crearea de noi locuri de muncă și prin reducerea nevoilor de import de carne de porc și pasăre.

 

În plus, putem conta pe exportul produselor noastre și pe reechilibrarea deficitului comercial al țării noastre. În prima fază, putem produce anual peste 600.000 de porci, dublând capacitățile de producție, sacrificare, înghețare și depozitare.

 

De asemenea, putem deschide porțile de export către China, datorită acestui parteneriat. În 4-5 ani, întregul potențial de producție a porcinelor din această regiune ar putea fi dezvoltat pentru a ajunge la 6-7 milioane de capuri anual.

 

EMN: Cum a fost începutul pe piața germană și cum se prezintă produsele Kosarom în supermarketurile lor?

 

N.A.: Compania noastră este prezentă pe piața germană de cinci ani și livrăm produse în fiecare săptămână. Am fost primul procesor de carne din România care a fost acceptat și listat cu toate produsele sale. A fost nevoie de aproximativ un an și jumătate de muncă grea, pentru a oferi detalii despre fiecare ingredient prezent în cele 25 de produse pe care le vindem în Germania. Avem produse în câteva sute de magazine Mix Markt din toată Germania.

 

Acest parteneriat ne-a adus un alt contract cu un mare comerciant cu amănuntul în Germania și deja avem trei produse listate în magazinele lor. La aniversarea a 20 de ani, am fost invitați să prezentăm o gamă mai largă de produse unei alte companii de retail din Germania. Pentru noi, a fost o onoare și un semn de apreciere pentru calitatea produselor KOSAROM.

 

X X X

 

La sfarsitul anului 2017, KOSAROM a inregistrat o cifra de afaceri de 35,55 milioane de euro, Suinprod Roman a inregistrat o cifra de afaceri de 13,2 milioane de euro, iar AviTop a inregistrat 14,59 milioane euro. In total, Grupul a inregistrat 63,66 euro. Pentru acest an se așteaptă o creștere a cifrei de afaceri de 12%.

Centenarul Marii Uniri-Mesajul companiei Testo
Autor: meatmilk  /   joi, 29 noiembrie 2018

Testo România, filiala locală a producătorului german Testo SE& Co KGaA, activează pe piața românească începând cu 2012 având sediul central la Cluj Napoca.   Încă de la inființare am încercat să venim în ajutorul clienților atât cu produse și servicii de calitate cât și cu personal calificat care să poată...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul companiei Agricola Bacău
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

„Misiunea noastră, a celor de la AGRICOLA, este ca, prin calitatea și diversitatea produselor oferite, prin ceea ce facem zi de zi, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor consumatorilor, angajaților, acționarilor și partenerilor noștri.   Brandul Grupului AGRICOLA ”Neam de gospodari ” aduce în discuţie moştenirea...