Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Euromonitor: Producția de carne a României a fost de 1.198.000 tone

Autor: Ilie Stoianluni, 20 mai, 2013

Potrivit datelor Euromonitor, solicitate de redacția revistei Fabrica de Carne, producția națională de carne a României, în anul 2012, a fost de 1.198.200 de tone.

Defalcat, situația producției este următoarea

Vită/vițel: 191.600 t.

Oaie/capră: 73.300 t.

Porc: 551.100 t.

Pui: 370.000 t.

Altele: 12, 1.

Procentual, evoluția, față de anul 2011, a fost următoarea:

Total producție: plus 2,1 %

Vită/vițel: 3,5 %

Oaie/capră: 2,5 %

Porc: 3,3 %

Pui: -0,1 %

Altele: -2 %

Previziuni pentru 2013, față de 2012:

Total producție: plus 2,6 %

Vită/vițel: 4,2 %

Oaie/capră: 3,2 %

Porc: 3,8 %

Pui, -0,1

Altele: -1,7 %

 

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...