Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Europa are nevoie de solidaritate pentru interesul fermierilor

Autor: meatmilkluni, 10 septembrie, 2018

(Comunicat MADR) Mai mult de 1800 reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și învățământ, autorități publice, organizații ale societății civile, miniștri și parlamentari din 42 de țări au fost prezenți la cel de al 28-lea Forum Economic organizat de Institutul pentru Studii Estice la Krynica în Republica Polonia.

 

Dezbaterile au privit teme de maximă actualitate precum viitorul arhitecturii europene, migrația și terorismul, felul în care vor arata în viitor principalele politici ale agriculturii și coeziunii, inovația și cercetarea etc.

 

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru Potor, a susținut în prezența Ministrului Polonez al Agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, ca Statele Membre ale Uniunii Europene trebuie să găsească căile cele mai bune pentru dialog și consens în negocierea unor dosare complicate precum reforma Politicii Agricole Comune.

 

“Nu trebuie sa lăsam particularitățile locale să devină o barieră de netrecut care să întârzie grav adoptarea pachetelor legislative europene punând astfel în pericol susținerea financiară pe care trebuie să o acordăm fermierilor noștri după 2020. România dorește, în calitate de deținătoare a Președinției Rotative a Consiliului Uniunii Europene începând cu anul 2019, să avanseze într-un ritm susținut negocierile privind principalele dosare ale agriculturii continentale.”

 

Un mesaj direct a fost adresat de reprezentantul României în contextul expunerii făcută de Josefine Loriz – Hoffman, Director pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene, în legătura cu modul în care forul european propune plafonarea plăților directe la un nivel maxim de 100.000 Euro pe exploatație.

 

“În comunicarea inițială a Comisiei din 29 Noiembrie 2017 – Viitorul agriculturii și al industriei alimentare, au fost evocate patru variante alternative pentru atingerea convergentei interne și o mai bună țintire a plăților directe către fermierii mici și mijlocii, către fermele de familie ori către cele care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative. România solicită ca Statele Membre să aibă libertatea de a alege una dintre posibilități, în conformitate cu specificul național, iar plafonarea să nu fie singura opțiune transformată practic în obligație la nivel european”.

 

Panelul de discuții “Reforma Politicii Comune în contextul noului Cadru Financiar Multianual” a avut ca partener principal Institutul European din România iar moderarea discuțiilor a fost asigurată de doamna director general Gabriela Drăgan.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...