Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Europa se confrunta cu deficit de pangasius

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe fondul atacurilor politicienilor din Olanda si Scotia, care doresc sa reduca importurile vietnameze de peste ieftin, Europa se confrunta deja cu un deficit de Pangasius, scrie seafoodsource.com.

Situatia este intretinuta si de procesatorii vietnamezi care primesc preturi mici pentru fileuri IQF Pangasius de la cumparatorii europeni – de la 2,80 $ la 3 $ per kilogram de peste pentru cea mai buna calitate si care blocheaza, din aceasta cauza, stocurile de peste prin depozitare la rece in Vietnam.

Omenii de afaceri vietnamezi asteapta sa vada ce se intampla cu o masura din SUA, care a transferat in 2008 responsabilitatea de a inspecta Pangasius de la FDA (Food and Drug Administration) la Departamentul pentru Agricultura, masura care a incetinit in mod eficient si considerabil importurile. In cazul in care decizia privind masura de inspectie va fi ridicata (este de asteptat sa se intample in luna ianuarie 2011), cantitatile stocate vor fi lansate pe piata americana la un pret mult mai mare decat cel oferit de Europa, de pana la 3.70 $ per kilogram.

Au fost mai multe incercari ale Asociatia Vietnameze a Producatorilor si Exportatorilor de Fructe de Mare (VASEP) de a impune un pret minim de vanzare pentru Pangasius in Europa si alte regiuni ale lumii, dar nici una nu a avut succes.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...