Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Europa se confrunta cu deficit de pangasius

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe fondul atacurilor politicienilor din Olanda si Scotia, care doresc sa reduca importurile vietnameze de peste ieftin, Europa se confrunta deja cu un deficit de Pangasius, scrie seafoodsource.com.

Situatia este intretinuta si de procesatorii vietnamezi care primesc preturi mici pentru fileuri IQF Pangasius de la cumparatorii europeni – de la 2,80 $ la 3 $ per kilogram de peste pentru cea mai buna calitate si care blocheaza, din aceasta cauza, stocurile de peste prin depozitare la rece in Vietnam.

Omenii de afaceri vietnamezi asteapta sa vada ce se intampla cu o masura din SUA, care a transferat in 2008 responsabilitatea de a inspecta Pangasius de la FDA (Food and Drug Administration) la Departamentul pentru Agricultura, masura care a incetinit in mod eficient si considerabil importurile. In cazul in care decizia privind masura de inspectie va fi ridicata (este de asteptat sa se intample in luna ianuarie 2011), cantitatile stocate vor fi lansate pe piata americana la un pret mult mai mare decat cel oferit de Europa, de pana la 3.70 $ per kilogram.

Au fost mai multe incercari ale Asociatia Vietnameze a Producatorilor si Exportatorilor de Fructe de Mare (VASEP) de a impune un pret minim de vanzare pentru Pangasius in Europa si alte regiuni ale lumii, dar nici una nu a avut succes.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...