Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Europa se confrunta cu deficit de pangasius

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe fondul atacurilor politicienilor din Olanda si Scotia, care doresc sa reduca importurile vietnameze de peste ieftin, Europa se confrunta deja cu un deficit de Pangasius, scrie seafoodsource.com.

Situatia este intretinuta si de procesatorii vietnamezi care primesc preturi mici pentru fileuri IQF Pangasius de la cumparatorii europeni – de la 2,80 $ la 3 $ per kilogram de peste pentru cea mai buna calitate si care blocheaza, din aceasta cauza, stocurile de peste prin depozitare la rece in Vietnam.

Omenii de afaceri vietnamezi asteapta sa vada ce se intampla cu o masura din SUA, care a transferat in 2008 responsabilitatea de a inspecta Pangasius de la FDA (Food and Drug Administration) la Departamentul pentru Agricultura, masura care a incetinit in mod eficient si considerabil importurile. In cazul in care decizia privind masura de inspectie va fi ridicata (este de asteptat sa se intample in luna ianuarie 2011), cantitatile stocate vor fi lansate pe piata americana la un pret mult mai mare decat cel oferit de Europa, de pana la 3.70 $ per kilogram.

Au fost mai multe incercari ale Asociatia Vietnameze a Producatorilor si Exportatorilor de Fructe de Mare (VASEP) de a impune un pret minim de vanzare pentru Pangasius in Europa si alte regiuni ale lumii, dar nici una nu a avut succes.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...