Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

EuropeanMilkBoard reacționează față de decizia C.E. privind laptele praf

Autor: Mircea Demetermiercuri, 31 ianuarie, 2018

După cum am anunțat, Consiliul de Miniștri al UE a luat decizia de a opri achizițiile automate pentru a stabiliza piața produselor lactate în 2018, suspendând Măsurile de Intervenție pentru laptele praf. În fața acestei decizii, EuropeanMilkBoard susține într-un comunicat emis la data de 30 ianuarie a.c.:

 

Normele stabilite de PAC, într-adevăr, în mod normal, oferă deschiderea sistematică de intervenție în fiecare an, pentru laptele praf degresat și untul. Achizițiile sunt făcute la un preț fix (preț de intervenție: € 1,698/t), în limita unui contingent de 109.000 de tone de lapte praf degresat, pentru a absorbi cantități care nu găsesc cumpărători pe piață.

 

Însă, chiar dacă Măsura de Intervenție a fost stopată, UE va continua să intervină prin ajudecări, hotărând de la caz la caz ce cantități să cumpere și la ce preț. Prin urmare, ar putea reactiva ocazional depozitarea publică, dar fără un preț garantat, de la caz la caz, prin intermediul cererii și al ofertei.

 

UE a anunțat deja decizia de a nu menține intervenția deschisă între 30 septembrie 2017 și 1 martie 2018. Această decizie a fost adoptată de Consiliul de Miniștri la propunerea Comisiei, în timp ce stocurile europene (publice și private) se ridică la peste 400 000 de tone, stocuri publice care încăn-au fost consumate de piața europeană și care vor fi eliberate. Ultima licitatie din 23 ianuarie sa incheiat la o cotație de 1190 € / t pentru 1864 de tone.

FoodWatch: În scandalul Lactalis, ”Justiția încă așteaptă”
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 iulie 2018

Membrii Parlamentului francez, însărcinați cu anchetarea deficiențelor care au contribuit la izbucnirea scandalului Lactalis, determinat de prezența salmonellei în formulele pentru sugari, în 2017, au făcut o serie de sugestii care ar putea face ca țara să introducă controale mai stricte privind siguranța alimentelor, informează...

Rusia extinde embargoul asupra cărnii din Uniunea Europeană
Autor: Nora Marin  /   vineri, 20 iulie 2018

Global Meat News informează că guvernul moscovit a decis extinderea a embargoului asupra cărnii de porc și a produselor din carne din Uniunea Europeană. Făzând o declarație pe această temă, Vladimir Putin a argumentat că prelungirea va avea un impact pozitiv asupra sectorului rusesc de carne.   Ca urmare, industria cărnii...