Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: Exportul de carne de porc al României, în China, în creștere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 21 septembrie, 2016

(Autor: Cristi Irimia) Exportul de carne de porc în China a înregistrat o creş­te­re exponenţială în ultima perioadă, potrivit datelor Euro­stat, care arată că doar în primele şase luni ale acestui an Ro­mâ­nia a exportat de circa 3,5 ori mai multă carne de porc atât din punct de vedere valoric, cât şi cantitativ, faţă de întreg anul 2015.

 

România a trimis în China 3.800 de tone de carne de porc în primele şase luni din acest an, în valoare de 5,3 mil euro, ceea ce, conform calculelor, înseamnă că s-a trimis carne la un preţ mediu de 1,4 euro pe kilogram, adică puţin peste 6 lei pe kilogram.

 

„Orice început e greu, pentru că trebuie să îţi găseşti parteneri comerciali în China, or, până nu exista acordul părţii chineze vizavi de importul de carne din România, vă daţi seama că e normal ca exporturile să fie la început mici“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

Președintele ANPC, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Noul Presedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României, față de...

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirmat participarea la Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirma participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care va începe joi, 10 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României față de noile realități ale...