Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: Exportul de carne de porc al României, în China, în creștere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 21 septembrie, 2016

(Autor: Cristi Irimia) Exportul de carne de porc în China a înregistrat o creş­te­re exponenţială în ultima perioadă, potrivit datelor Euro­stat, care arată că doar în primele şase luni ale acestui an Ro­mâ­nia a exportat de circa 3,5 ori mai multă carne de porc atât din punct de vedere valoric, cât şi cantitativ, faţă de întreg anul 2015.

 

România a trimis în China 3.800 de tone de carne de porc în primele şase luni din acest an, în valoare de 5,3 mil euro, ceea ce, conform calculelor, înseamnă că s-a trimis carne la un preţ mediu de 1,4 euro pe kilogram, adică puţin peste 6 lei pe kilogram.

 

„Orice început e greu, pentru că trebuie să îţi găseşti parteneri comerciali în China, or, până nu exista acordul părţii chineze vizavi de importul de carne din România, vă daţi seama că e normal ca exporturile să fie la început mici“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...