Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: Exportul de carne de porc al României, în China, în creștere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 21 septembrie, 2016

(Autor: Cristi Irimia) Exportul de carne de porc în China a înregistrat o creş­te­re exponenţială în ultima perioadă, potrivit datelor Euro­stat, care arată că doar în primele şase luni ale acestui an Ro­mâ­nia a exportat de circa 3,5 ori mai multă carne de porc atât din punct de vedere valoric, cât şi cantitativ, faţă de întreg anul 2015.

 

România a trimis în China 3.800 de tone de carne de porc în primele şase luni din acest an, în valoare de 5,3 mil euro, ceea ce, conform calculelor, înseamnă că s-a trimis carne la un preţ mediu de 1,4 euro pe kilogram, adică puţin peste 6 lei pe kilogram.

 

„Orice început e greu, pentru că trebuie să îţi găseşti parteneri comerciali în China, or, până nu exista acordul părţii chineze vizavi de importul de carne din România, vă daţi seama că e normal ca exporturile să fie la început mici“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

Sergiana va participa și va expune la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Una dintre companiile de elită din sectorul de procesare a cărnii, Sergiana Poiana Mărului, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura cea de-a VIII-a ediție în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Astfel, în cele două zile ale evenimentului,...

Danone, 20 de ani de producție locală și investiții în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) Anul acesta, Danone aniversează 20 de ani de activitate în România și de producție locală în cadrul fabricii din București. Pentru companie, 2019 are o dublă semnificație, întrucât Danone celebrează la nivel global 100 de ani de istorie în producția de iaurt.   De 20 de ani, fabrica Danone din București...