Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Eurostat: În aprilie, comerțul românesc cu amănuntul a crescut cu 8,1 %

Autor: Maria Demetriadvineri, 10 iulie, 2015

Volumul comerțului cu amănuntul în România a cunoscut o creștere de 4,1 % în 2014, dar, în luna aprilie, s-a înregistrat o creștere de 8,1% conform estimărilor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

 

Cu toate acestea, față de luna aprilie, comerțul cu amănuntul a aratat o scadere de 0,9 la suta, dupa înregistrând o creștere de 3,1 la sută în luna precedentă.

Indicele cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul din România, calculat față de anul de bază 2010, a ajuns la 114,9 în luna mai, valoarea fiind peste media Uniunii Europene (UE), de 101,2. În luna mai, indicele cifrei de afaceri a ajuns la 115,4, din nou, mai mare decât media UE de 102,7, informează Eurostat.

 

Indicele cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul prezinta activitatea lunară a volumului sectorului comerțului cu amănuntul, fiind un indicator pe termen scurt, pentru cererea internă finală.

Pentru stabilirea rezultatelor, se calculează cifra de afaceri în prețuri curente, corelate cu un indice cantitativ derivat direct din cantitatea de mărfuri vândute. Astfel, deflatorul vânzărilor în comerțul cu amănuntul este un deflator a bunurilor vândute, și nu al serviciului furnizate.

INSSE: În 2018, comerțul en-gros a crescut cu 9 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 martie 2019

(Comunicat) În anul 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali faţă de anul 2017 ca serie brută cu 9,0% .   În luna decembrie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a...

Eurostat: În 2018, piața românească a lactatelor a avut cea mai mare creștere
Autor: meatmilk  /   joi, 28 februarie 2019

(Comunicat) Industria bunurilor de larg consum a înregistrat pe parcursul anului 2018 o creștere de 5,7% comparativ cu 2017. Creșterea a fost determinată în cea mai mare parte de inflație.   Conform Eurostat, majorarea prețurilor alimentelor a fost anul trecut de 4%. Consumul s-a aflat într-o ușoară creștere, însă românii...