Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Eurostat: În Luxemburg este cea mai scumpă carne din UE

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 29 august, 2018

Potrivit analizelor Eurostat, care a făcut media prețurilor la principalele categorii de carne și produse din carne (vită, porc, pasăre), Luxemburgul este țara cu cele mai mari prețuri la carne din UE. Conform datelor, în 2017, Luxemburgul a avut prețuri pentru carne mai mari cu peste 41%, decât media UE.

 

Austria se situează pe locul doi, prețurile fiind cu cca 39% mai mari, față de media UE. Anterior, în anul 2016, Danemarca a avut cele mai mari prețuri pentru carne, cu aproape 40% mai mari peste media UE, urmată de Austria, cu aproximativ 37% mai mari.

 

Polonia a fost cea mai puțin costisitoare țară din UE, pentru carne, pentru al doilea an la rând, prețurile fiind cu aproximativ 43% mai mici decât media UE, urmate de Bulgaria, cu aproximativ 42% mai mici.

 

În țările europene non-UE, prețurile la carne din Elveția au fost cu 142% mai mari decât media Uniunii Europene, urmate de Islanda, cu 71,6% mai mari decât media UE și Norvegia cu 52,5% mai mari decât media UE.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...