Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: În Luxemburg este cea mai scumpă carne din UE

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 29 august, 2018

Potrivit analizelor Eurostat, care a făcut media prețurilor la principalele categorii de carne și produse din carne (vită, porc, pasăre), Luxemburgul este țara cu cele mai mari prețuri la carne din UE. Conform datelor, în 2017, Luxemburgul a avut prețuri pentru carne mai mari cu peste 41%, decât media UE.

 

Austria se situează pe locul doi, prețurile fiind cu cca 39% mai mari, față de media UE. Anterior, în anul 2016, Danemarca a avut cele mai mari prețuri pentru carne, cu aproape 40% mai mari peste media UE, urmată de Austria, cu aproximativ 37% mai mari.

 

Polonia a fost cea mai puțin costisitoare țară din UE, pentru carne, pentru al doilea an la rând, prețurile fiind cu aproximativ 43% mai mici decât media UE, urmate de Bulgaria, cu aproximativ 42% mai mici.

 

În țările europene non-UE, prețurile la carne din Elveția au fost cu 142% mai mari decât media Uniunii Europene, urmate de Islanda, cu 71,6% mai mari decât media UE și Norvegia cu 52,5% mai mari decât media UE.

Inovații suprinzătoare în Industria lactatelor, expuse la SIAL Paris 2019
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 31 octombrie 2018

Având opt hale dedicate industriei alimentare, de la ambalaje, la produse din întreaga lume, târgul internațional SIAL de la Paris, care s-a încehiat recent, a adus în fața vizitatorilor o mulțime de inovații în industria produselor lactate.   Printre evidențiatele presei internaționale de specialitate, s-au nunărat:...

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține...