Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Eurostat: În Luxemburg este cea mai scumpă carne din UE

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 29 august, 2018

Potrivit analizelor Eurostat, care a făcut media prețurilor la principalele categorii de carne și produse din carne (vită, porc, pasăre), Luxemburgul este țara cu cele mai mari prețuri la carne din UE. Conform datelor, în 2017, Luxemburgul a avut prețuri pentru carne mai mari cu peste 41%, decât media UE.

 

Austria se situează pe locul doi, prețurile fiind cu cca 39% mai mari, față de media UE. Anterior, în anul 2016, Danemarca a avut cele mai mari prețuri pentru carne, cu aproape 40% mai mari peste media UE, urmată de Austria, cu aproximativ 37% mai mari.

 

Polonia a fost cea mai puțin costisitoare țară din UE, pentru carne, pentru al doilea an la rând, prețurile fiind cu aproximativ 43% mai mici decât media UE, urmate de Bulgaria, cu aproximativ 42% mai mici.

 

În țările europene non-UE, prețurile la carne din Elveția au fost cu 142% mai mari decât media Uniunii Europene, urmate de Islanda, cu 71,6% mai mari decât media UE și Norvegia cu 52,5% mai mari decât media UE.

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra
Autor: Nora Marin  /   marți, 8 ianuarie 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.   Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea...

Lidl UK anunță un parteneriat cu Müller
Autor: Mircea Demeter  /   marți, 8 ianuarie 2019

Lidl UK a anunțat că a lansat un parteneriat pentru lactate Grassroots, împreună cu Müller Milk & Ingredients, gest care marchează cea mai recentă dezvoltare a activității, pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabilă pentru produse lactate.   Parteneriatul urmează angajamentul lui Lidl de anul trecut, de a oferi...